Sundimtarë, diktatorë, psikopatë dhe zvarritës, liderët vijnë në të gjitha format dhe përmasat

Opinione

Sundimtarë, diktatorë, psikopatë dhe zvarritës, liderët vijnë në të gjitha format dhe përmasat

Nga: Mr.Ali Hertica Më: 22 prill 2024 Në ora: 10:46
Mr.Ali Hertica

Liderët shpesh nuk e kanë idenë se sa i madh është ndikimi i tyre (negativ) te punonjësit e tyre, i cili është i mbushur me menaxherë të njohur, por edhe stereotipikë, të cilët përdorin mënyrën e gabuar të menaxhimit. Për shembull, shumë do ta njohin menaxherin që është gjithmonë i zënë, ose që zhyt kokën në rërë kur lindin probleme. Por shumica e njerëzve janë të njohur edhe me profesionistin që u promovua në menaxher pa pasur aftësi drejtuese dhe me menaxherin hipokrit, konsulent menaxhimi dhe vepron rregullisht si lider i përkohshëm.. “Kjo pati një ndikim të madh te stafi, dhe për rrjedhojë edhe te klientët. Ne.' Prandaj mjedisi i tij, por gjithashtu përdori përvojat e tij dhe ato të kolegëve rreth stileve të gabuara të udhëheqjes.. Vetëm shikoni diskutimin që u mbajt, ai lloj menaxheri është sigurisht absolutisht i tmerrshëm.'

 “Është sigurisht shumë konfrontuese të njohësh veten si menaxher në një prej atyre stileve të lidershipit". Kjo nuk është kënaqësi për askënd, por është e mirë. Shpesh menaxherët nuk e kuptojnë ndikimin që kanë në ekipin e tyre. Ata mund të shfaqin sjellje të papërshtatshme kur janë të stresuar. Për bashëpartiake , është mirë të njohësh sjelljen e liderit tuaj të vështirë. Përveç kësaj, libri përmban këshilla se si të kontrolloni pak më shumë sjelljen e liderit tuaj.'

Megjithatë, jo çdo Lider mund të drejtohet në drejtimin e duhur, kjo varet nga lloji i menaxherit që keni. Ekzistojnë nivele të ndryshme të "liderit të gabimeve". Nuk do të mund të ndryshoni një diktator, pulëbardhë eliderit që ia hedh të gjitha problemet punonjësit, red.] ose psikopat. As këtë nuk duhet ta provoni. Aty duhet të qëndroni nën radar dhe të kërkoni një punë të re sa më shpejt që të jetë e mundur ose të shpresoni që lideri  juaj të largohet. Sa për llojet e tjera, ju keni më shumë liri veprimi. Shpesh janë tipat më budallenj ata që nuk janë të hapur ndaj kritikave dhe ndryshimeve.

Atje, kultura e dhe shoqeria kontrollohen shumë nga lart dhe zbatohet një kornizë e caktuar morale."kështu e bëjmë ne këtu". Vetë lideri shpesh nuk e di pse është kështu. Kjo është arsyeja pse këtu do të hasni shpesh 'ngjitësin e etiketës' dhe 'paternalistin'. Në një shoqri të re, ku linjat organizative janë shumë më të sheshta dhe më informale, ka më shumë 'negociatorë' dhe 'patronë' përreth.'

Gjithashtu nuk është e lehtë të jesh një menaxher i mirë, në  një situatat ku gjithçka shkon mirë, liderit është sigurisht edhe më i lehtë. Por veçanërisht në situata stresuese, lideri shpesh kthehen në stereotipe. Duhet të jem i kujdesshëm që të mos i biem përsëri 'shefit' kur jam i stresuar. Fillimisht mund të delegoj diçka dhe më pas ta bëj vetë. Kjo është shumë e bezdisshme për punonjësin tuaj. Unë e kam përjetuar edhe anasjelltas.Çfarë duhet të bënilider ? Jepni një shembull të mirë, besoni punonjësit tuaj, respektoni ata, komplimentoni ata, jini të sinqertë dhe tregoni atë që ju duket e rëndësishme. Përveç kësaj, disa menaxherë nuk e kuptojnë se lidershipi është më shumë se krijimi i tabelave dhe ndërtimi i strukturës. Ju duhet t'i trajtoni punonjësit tuaj njësoj në terma të gjerë, por mbi të gjitha duhet të shikoni edhe individin. Ju nuk i trajtoni të gjithë fëmijët njësoj, apo jo? Ju shikoni se çfarë kanë nevojë për person. Gjithashtu shikoni punonjësit tuaj në të njëjtën mënyrë..

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat