Tetovë, personat me nevoja të posaçme ankohen për mungesë të infrastrukturës

Tetova

Tetovë, personat me nevoja të posaçme ankohen për mungesë të infrastrukturës

Më: 3 tetor 2023 Në ora: 21:23
Tetovë

Të jetësh person me nevoja të veçanta është një sfidë e madhe, dhe kjo sfidë bëhet edhe më e vështirë për ata që jetojnë në Tetovë. Ata raportojnë se hasin vështirësi në qasjen e tyre në institucionet kryesore, dhe kjo situatë i kufizon ata nga mundësia për të dalë shpesh në qytet dhe për të marrë shërbime të nevojshme.

Mahmut Izairi, person me aftësi të veçanta dhe aktivist, thekson se ata përballen me mungesë qasje në shumë institucione. Edhe pse janë ftuar në një debat mbi përfshirjen e personave me nevoja të veçanta në politikë, deri më tani ata nuk janë angazhuar asnjëherë.

Kasami shpreson që do të sigurojë një projekt zviceran për të ndihmuar këta persona, por ai gjithashtu thekson se nëse nuk gjejnë një donator, ata do ta realizojnë vet projektin për të siguruar që këta persona të kenë qasje në institucione.

Në Tetovë, për personat e verbër mungon sinjalistika, veçanërisht semaforët e zhurmshëm. Gjithashtu, nuk ka praktikisht asnjë institucion që ka person të specializuar për të ndihmuar personat e shurdhër, dhe ata që udhëtojnë me karrocë invaliditeti përballojnë një mungesë të dukshme të infrastrukturës përkatëse.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat