​Shënon rritje numri i vizitorëve në Shqipëri

Turizëm

​Shënon rritje numri i vizitorëve në Shqipëri

Më: 20 korrik 2022 Në ora: 18:31
Ilustrim

Numri i vizitorëve u rrit me 66.1 % në muajin maj, krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, sipas të dhënave më të reja të Institutit të Statistikave (INSTAT).

Sipas raportit të INSTAT-it, numri i vizitorëve rezidentë është rritur me 41.6 %, ndërsa numri i vizitorëve jo-rezidentë është rritur me 88.6 %.

Referuar të dhënave, numri i net-qëndrimeve është rritur me 87 %, në krahasim me majin e 2021-shit.

Numri i vizitorëve rezident, të cilët janë akomoduar në rajonin e jugut, ka shënuar rritje me 45.4 %.

Normat neto të shfrytëzimit të dhomave dhe të shtretërve, janë dy tregues të cilët matin përqindjen e shfrytëzimit të kapaciteteve akomoduese, dhoma e shtretër të disponueshëm për vizitorë.

Gjatë majit, norma e shfrytëzimit të dhomave të “Hoteleve dhe akomodimeve të ngjashme” është 16 %, kundrejt 9.6 % sa ishte në maj 2021.

Ndërkohë, norma e shfrytëzimit të shtretërve të “Hoteleve dhe akomodimeve të ngjashme” është 15.3 %, kundrejt 8.6 % sa ishte në muajin maj 2021. /Atsh

Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat