Vala e nxehtë evropiane përmes fotografive - Bota Sot
E enjte, 17 tetor 2019
  • Vala e nxehtë evropiane përmes fotografive

    Evropa është në mes të një valë të nxehtë, dhe parashikuesit e motit thonë se bëhet fjalë për rekordin e të gjitha kohërave.

    Rekordi aktual i motit në Evropë është 48C (118.4F), i vendosur në Athinë në korrik 1977.

    Spanja e Jugut dhe Portugalia parashikohen të godasin me temperatura prej 47C (116.6F) të premten dhe të shtunën.

    Fotot tregojnë liqene të shkurtra dhe shtretër të thatë, bashkë me njerëzit që ftohen me burime uji dhe çadra plazhi, duke përfshirë edhe në qytetin spanjoll të Benidorm. BBC sjellë të nxehtit në Evropë përmes fotografive.

1 / 10