Bordi për kulturë synon rivitalizimin e kulturës në Gjilan - Bota Sot
Bordi për kulturë synon rivitalizimin e kulturës në Gjilan

Kultura

Bordi për kulturë synon rivitalizimin e kulturës në Gjilan

Më: 30 shtator 2014 Në ora: 18:51

Pas vendimit dhe formimit të bordit udhëheqës për njësitin e kultures nga ana e kryetrit të Komunës Lutfi Haziri në përberje Kujtim Shahiqi /antar/,Adriana Matoshi /antare/,Bashkim Negjipi /antar/,Jahi Jahiu /antar/,Bujar Haziri/antar sipas detyrës zyrtare/,Ali Demi /antar sipas dtyrës zyrtare, mbajti takimin e pare pune.
Me qëdhim të rivitalizimit të sektorit të kulturës në komunën e Gjilanit ,fillimisht bordi bën analizen e përgjithshme për gjëndjen faktike të kulturës në Komunën e Gjilanit duke përfshirë komunitetin e Artit pamor,grupet dhe shoqerit folklorike , me theksë të veqant të artit skenikë.
Teatri ,si sektori më I rëndësishëm ku janë identifikuar anomali të shumta, bordi I kulturës mer vendimë që të fillojë ;
1.Përpilimin e planit finansiarë për vitin 2015
2.Përmirsimi dhe plotësimi I statutit egzistues në harmoni me statutin e teatrove në nivelin qëndrorë.Të mundësohet qëndrushmerija finansiare si insitucion shtetëror ku si burime finansiare do të jen Komuna e Gjilanit,donatorët e ndryshëm ,Ministrija e Kulturës ,Projektet nga donatorët.
3.Në vargun e aktiviteteve për këtë vitë është paraparë që trupa teatrore të inskenoj dy qfaqe edhe atë (Nje dramë dhe një Komedi) deri në fundë të vitit kalendarik.
Bordi I Kulturës është I vendosur unanimisht që kulturën e Gjilanit ta ngrisin në piadestalet më të larta kulturore duke eliminuar hap pas hapi të gjitha pengesat dhe barierat egzistuese.Në mbledhjen e par konstituive të këtij bordi Kryetari Komunës Lutfi Haziri u zotua se do të përkrahë maksimalisht kulturen e gjilanit si prioritet Komunal.
Kujtim Shahiqi
Antar I Bordit

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat