Së shpejti libri i ri "Nga Ilirët tek Arbërit" - Bota Sot
Së shpejti libri i ri "Nga Ilirët tek Arbërit"

Libra

Së shpejti libri i ri "Nga Ilirët tek Arbërit"

Nga: Gjon Keka Më: 30 korrik 2020 Në ora: 19:14

Iliro-arbërorët nuk ishin asnjëherë pushtues ndaj asnjë kombi, ndaj asnjë populli, ndaj askujt: ata u ngjajnë për nga gjeografia natyrore Zvicrës, Austrisë dhe vendeve të tjera të bukura alpine.                                                           

Fakti që arbërorët ilirë u mbijetuan të gjitha mundimeve dhe katastrofave në gadishullin ilirik dhe mbijetuan me gjuhën dhe kombësinë e tyre deri në ditët e sotme, është po aq i mjaftueshëm[...]                                                                  

Figura e Skënderbeut bëhet e pashmangshme jo vetëm për autorët që kanë shkruar për Arbërinë, por edhe për ata autorë që kanë shkruar mbi historinë mesjetare, historinë e përgjithshme europiane dhe atë botërore. Pikërisht historia e Arbërisë,pastaj emri dhe epoka e Gjergj Kastriotit aty është kryefjala, është dëshmia me të cilën çdo autor, çdo dokument arkivor historik mban dhe nënshkruan me emrin e të madhit dhe vizionarit e shpëtimtarit të Arbërisë dhe Europës, Gjergj Kastrioti (Skënderbeu).Kjo ndodh se figura e Gjergj Kastriotit, Mbretit dhe kryezotit të Arbërisë, pati ndikim dhe u bë frymëzim për shumë kombe e popuj të tjerë.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat