Maqedoni: Skrining falas për gazetarët dhe punonjësit e mediave për COVID-19 - Bota Sot
Maqedoni: Skrining falas për gazetarët dhe punonjësit e mediave për COVID-19

Maqedonia

Maqedoni: Skrining falas për gazetarët dhe punonjësit e mediave për COVID-19

Më: 2 korrik 2020 Në ora: 18:19
Foto Ilustrim

Me kërkesë të Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë (SHGM), Ministria e Shëndetësisë në ditët në vijim do të organizojë skrining falas për gazetarët dhe punonjësit e mediave për COVID-19.

Në periudhën e fundit, gazetarët dhe punonjësit e mediave që raportojnë në terren për aktivitetet e pjesëmarrësve në zgjedhjet e parakohshme parlamentare, për shkak të rritjes së ngarkesës së punës, janë më të ekspozuar nga virusit COVID-19. Përveç kësaj, në SHGM u raportua se në disa media kombëtare ka raste të reja raste pozitive të gazetarëve të infektuar dhe punonjësve të mediave, por edhe kolegë të dyshuar si të infektuar.

Bazuar në këtë, por edhe në nevojën për t’i dhënë përparësi gazetarëve dhe punonjësve të mediave, do të zhvillohet një skrining në rrethe. Rrethi i parë do të përfshijë gazetarët dhe punonjësit e mediave nga programet kryesore të lajmeve për media për të përcaktuar nëse dhe sa punonjës janë të infektuar. Kjo do të ndihmojë në parandalimin e përhapjes së sëmundjes në këto redaksi ku ka më shumë njerëz që punojnë në të njëjtën kohë në një hapësirë ​​të mbyllur.

Sipas vlerësimit fillestar, qëllimi është që në rrethin e parë të përfshihen të paktën 500 gazetarë dhe punonjës të mediave në një periudhë prej 3 ditësh, ndërsa në varësi të rezultatit të kësaj, korniza kohore dhe mënyra e kryerjes së skriningut në rrethin e dytë do të planifikohen në përputhje me rrethanat.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat