Apple Watch, kompetent për të zbuluar rrahjet e çrregullta të zemrës

Teknologji

Apple Watch, kompetent për të zbuluar rrahjet e çrregullta të zemrës

Më: 15 nëntor 2019 Në ora: 14:17
Apple Watch

Në të kaluarën, kemi dëgjuar histori të panumërta se si tipari i zbulimit të rrahjeve të zemrës së Apple Watch dhe së fundmi tipari i ECG, ka shpëtuar shumë jetë. 

A mund të jetë thjesht rastësi që të gjitha këto raste të raportuara janë nga njerëz që ndodh që kishin një Apple Watch në vend të një ore tjetër?

Rezulton se nuk është thjeshtë rastësi dhe se Apple Watch është në të vërtetë pajisje mjaft e aftë në zbulimin e rrahjeve të parregullta të zemrës. 

Kjo është sipas një studimi të përfunduar së fundmi, të botuar në New England Journal of Medicine, ku 400,000 pjesëmarrës morën pjesë në studim dhe u zbulua se Apple Watch ishte mjaft i saktë kur ishte fjala për të zbuluar fibrilacionin atrial te pacientët që e përjetuan atë.

Nga 419,229 pjesëmarrës, gjatë studimit, 2,161 pjesëmarrës u njoftuan se ata mund të jenë duke e përjetuar përkeqësim të shëndetit nga Apple Watch. 

Këta pjesëmarrës vazhduan të bënin një testim të dytë, ku 84% u zbuluan se kishin simptoma në përputhje me parashikimin e orës, ndërsa 34% në të vërtetë ishin të sëmurë. 

Ndërsa Apple Watch nuk është aspak një mjet diagnostikimi, nuk mund të jetë domosdoshmërisht një ide e keqe të vizitoni mjekun tuaj për një vijim nëse ju njoftoni ndonjëherë për një problem të zemrës.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat