Si ta aktivizoni opsionin e ri “Safety Mode” në Twitter?

Teknologji

Si ta aktivizoni opsionin e ri “Safety Mode” në Twitter?

Më: 2 shtator 2021 Në ora: 17:30
“Safety Mode”

Twitter po lançon një opsion që ndalon abuzimin dhe komentet negative që shkaktojnë konflikte në rrjetin social, një problem i madh për platformën.

Safety Mode do të shënjestrojë llogaritë që përdorin gjuhë urrejtjeje ose bombardojnë njerëzit me komente jo të mirëpritura që do të rezultojë në bllokimin e tyre për shtatë ditë. Fillimisht, do të testohet në një grup të vogël përdoruesish.

Opsioni mund të aktivizohet nga paneli i kontrollit të opsioneve (Settings) dhe sistemi do të ndërhyjë në përmbajtjen e postimit dhe marrëdhënies midis autorit dhe komentuesit. Llogaritë që ndiqen nga përdoruesi ose kanë ndërveprim të shpeshtë, nuk do të bllokohen automatikisht.

Image

Një nga përfaqësuesit e Twitter, tha se “ndonëse platforma ka bërë hapa galopantë për sigurinë, ka gjithnjë vend për përmirësimin e bisedave të shëndetshme publike”.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat