Fjalëkalimet më të përdorura të vitit 2021, e keni edhe ju një të tillë?

Teknologji

Fjalëkalimet më të përdorura të vitit 2021, e keni edhe ju një të tillë?

Më: 29 nëntor 2021 Në ora: 11:29
Ilustrim

Vitet e fundit, ne kemi parë me qindra lajme për hakimet dhe vjedhjen e të dhënave në rrjetet sociale, prandaj do të na bënte mirë të gjithëve të jemi pak më të kujdesshëm dhe të përpiqemi për të krijuar një fjalëkalim më specifik për llogaritë tona sociale.

Por, për fat të keq, të dhënat e fundit tregojnë se pjesa më e madhe e njerëzve nuk e bën këtë.

Sipas një raporti të publikuar nga ‘NordPass’, nga 200 fjalëkalimet më të zakonshme të vitit 2021, për të dytin vit radhazi, "123456" është ende fjalëkalimi më i popullarizuar në mbarë botën, edhe pse hakerit do t'i duhej më pak se një sekondë për ta gjetur atë. Për t'i bërë gjërat edhe më keq, ky është edhe fjalëkalimi më i popullarizuar në 43 nga 50 vendet e analizuara, i ndjekur nga "123456", "123456789", "12345" (fjalëkalimi më i popullarizuar në 2019), "qwerty" dhe thjesht "fjalëkalimi" ose "Të dua".

Këtu janë 10 fjalëkalimet më të njohura të këtij viti nga e gjithë bota.

Kujdes: Ju lutemi, mos përdorni asnjë nga këto për të mirën tuaj!

1. 123456

2. 123456789

3. 12345

4. qwerty

5. password

6. 12345678

7. 111111

8. 123123

9. 1234567890

10. 1234567

Përveç kësaj, raporti tregoi se shumë njerëz përdorin gjithashtu emrat e tyre të preferuar të ekipeve të futbollit, markat e makinave dhe emrat e grupeve si fjalëkalime. Shumë përdorues përdorin edhe emrat e tyre. (Këshillë: Mos e bëni as këtë!)

Sipas ‘NordPass’, shumica e këtyre fjalëkalimeve mund të hakohen në më pak se një sekondë.

“Fatkeqësisht, fjalëkalimet vazhdojnë të dobësohen dhe njerëzit ende nuk tregojnë kujdesin e duhur për to”,- tha në një deklaratë CEO i 'NordPass', Jonas Karklys.

“Është e rëndësishme të kuptojmë se fjalëkalimet janë porta e jetës sonë digjitale dhe me ne që kalojmë gjithnjë e më shumë kohë në internet, po bëhet jashtëzakonisht e rëndësishme të kujdesemi më mirë për sigurinë tonë kibernetike”,- shtoi ai.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat