Qyteti i parë në botë që teston një avatar për personat me dëmtim të dëgjimit që përdorin transportin publik

Teknologji

Qyteti i parë në botë që teston një avatar për personat me dëmtim të dëgjimit që përdorin transportin publik

Më: 24 shtator 2022 Në ora: 10:26
Blerja dhe shfaqja e një bilete për transportin publik funksionon drejtpërdrejt dhe thjesht përmes aplikacionit

Kompania e transportit publik të Vjenës Wiener Linien është e para në botë që teston një avatar për dëmtimin e dëgjimit në një aplikacion të transportit publik. Aplikacioni është zhvilluar në bashkëpunim me kompaninë Sign Time dhe është i disponueshëm për telefonat celularë Android.

Siç njoftuan autoritetet e kryeqytetit austriak, avatari i gjuhës së shenjave quhet Iris dhe Wiener Linien është në kërkim të vullnetarëve për të testuar përdorimin e avatarit.

Në mënyrë që edhe njerëzit që përdorin gjuhën e shenjave të marrin të gjithë informacionin e nevojshëm për një udhëtim të qetë me automjetet e transportit publik, avatari virtual i punonjësve të Wiener Linien, Iris, në të ardhmen do të përkthejë informacione të rëndësishme, siç është planifikimi i rrugës së udhëtimit.

Pothuajse 5000 emra stacionesh Wiener Linien dhe pothuajse 30 lloje të keqfunksionimeve që ndodhin ose në automjete ose në rrjetin e linjave të transportit të qytetit janë përkthyer paraprakisht. Në rast të ndërprerjes së drejtimit, siç shpjegohet, informacioni përkatës duhet të jetë i disponueshëm drejtpërdrejt dhe automatikisht në gjuhën gjermane të shenjave. Çdo pjesë e informacionit do të shënohet me një palë duar të kuqe.

Pas fazës së testimit, e cila do të përfundojë në fund të nëntorit, zhvilluesit e avatarit do të integrojnë Irisin në aplikacionin ekzistues WienMobil, përmes të cilit qytetarët e Vjenës, si dhe turistët, mund të marrin të gjitha informacionet për orarin dhe ndërprerjet e funksionimit. të mjeteve të transportit publik nga viti 2017.

Blerja dhe shfaqja e një bilete për transportin publik funksionon drejtpërdrejt dhe thjesht përmes aplikacionit. Përkthime shtesë në gjuhën e shenjave do të përditësohen vazhdimisht. Përveç versionit për telefonat Android, është planifikuar edhe një version për iOS, njoftuan autoritetet e Vjenës.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat