Kujt do t’i shfaqet shenja blu në platformën X?

Teknologji

Kujt do t’i shfaqet shenja blu në platformën X?

Më: 6 prill 2024 Në ora: 22:53
Ilustrim

Sipas rregullit të ri, përdoruesit me më shumë se 2500 ndjekës “të verifikuar”, domethënë ata që abonohen në X Premium, marrin automatikisht një shenjë blu, tha Elon Musk.

Ky ndryshim synon ta bëjë simbolin blu sërish një simbol ndikimi, jo vetëm diçka që mund të blejë kushdo.

Megjithatë, disa nga përdoruesit që morën shenjën blu nuk ishin të kënaqur me këtë lëvizje.

Tom Gara, një ish-redaktor i BuzzFeed dhe tani sipërmarrës, si dhe Katie Notopoulos, një korrespondente e lartë për Business Insider, shprehën pakënaqësinë e tyre, duke theksuar se ata nuk kërkuan apo blenë rriqrën blu. Lëvizja ndezi një diskutim rreth vlerës dhe rëndësisë së etiketës blu në mediat sociale.

Një kujtim i ditëve kur shenja blu e Twitter (tani X) tregonte ndikimin e përdoruesve, qofshin të famshëm, influencues apo gazetarë, theksohet si një motiv kryesor për këtë ndryshim. Këpusha blu ka qenë një mjet për verifikimin e identitetit të figurave publike, duke reduktuar kështu përhapjen e dezinformatave.

Megjithatë, pavarësisht përpjekjeve për të rivendosur qëllimin origjinal të etiketës blu, sfida mbetet në dallimin e etiketave blu “të vërteta” nga ato që mund ta kenë marrë etiketën blu përmes mjeteve më pak autentike.

Ky ndryshim në politikën e etiketave blu të X është një përpjekje e platformës për të rikthyer vlerën e humbur të rriqrës, duke u fokusuar në ndikimin dhe origjinalitetin e përdoruesve, në vend të parave.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat