Frizerkat ia vodhën rrymën avokatit në Lipjan, gjobiten pas pesë viteve - Bota Sot
Frizerkat ia vodhën rrymën avokatit në Lipjan, gjobiten pas pesë viteve

Kronikë e zezë

Frizerkat ia vodhën rrymën avokatit në Lipjan, gjobiten pas pesë viteve

Më: 17 mars 2018 Në ora: 15:06
ilustrim

Gjykata Themelore në Prishtinë ka publikuar disa Aktgjykime lidhur më disa vjedhje të rrymës që kanë ndodhur në Lipjan për lidhje ilegale në rrjetin elektrik të para disa viteve, u nxor Aktgjykim gjatë kësaj jave.

Sipas Aktgjykimit të Gjykatës Themelore, n? periudhën kohore gjatë muajit dhjetor t? vitit 2013, n? rryg?n “V-F” n? Lipjan, e pandehura Xh.B si shfrytëzuese e lokalit me qira duke ushtruar veprimtarin e frizeres dhe e pandehura Sh.B si shfrytëzuese e lokalit me qira duke ushtruar veprimtarin e frizeres me qellim q? me p?rvet?simin e sendeve t? huaja t? luajtshme, dhe vetes t’i sjellin përfitim pasuror n? m?nyr? t? kundërligjshme.

Sipas vendimit të gjykatës, me dashje secila veç e veç kanë vepruar n? at? m?nyr? q? b?jn? lidhjen e kabllove nga lokalet e lartpërmendura n? njehsorin elektrik t? zyrës s? avokaturës s? t? dëmtuarit Z.A , ashtu q? energjia e shpenzuar elektrike nga ana e t? pandehurave regjistrohet si energji e shpenzuar n? nj?hsorin elektrik t? t? dëmtuarit, dhe e njëjta i faturohet si energji elektrike e shpenzuar, me ç’rast t? dëmtuarit i shkaktohet d?m material.

Me këtë secila veç e veç kan? kryer veprën penale Vjedhja nga neni 325 par.1 t? KPRK-së. Andaj gjykata konform ligjit t? pandehurat i gjykon me dënim me kusht dhe me gjobë.

“T? pandehur?n e par? Xh.B e gjykon me dënim me burgim në kohëzgjatje prej 2 muajve, i cili dënim nuk do të ekzekutohet, nëse e pandehura në afat prej 1 viti nuk kryen vepër tjetër penale, dhe me dënim me gjobë në shumë prej 400 euro. T? pandehur?n e dyt? Sh.B e gjykon me dënim me burgim në kohëzgjatje prej 2 muajve, i cili dënim nuk do të ekzekutohet, nëse e pandehura në afat prej 1 viti nuk kryen vepër tjetër penale, dhe me dënim me gjobë në shumë prej 200 euro”, thuhet në aktgjykim.

I d?mtuari Z.A është udhezuar q? k?rkes?n pasurore-juridike t’a realizoj? n? procedur? t? rregullt gjyq?sore

Ndërkaq, Gjykata Themelore , dënoi edhe dy persona tjerë për vjedh të rrymës në Lipjan.

“Me dt. 08.10.2013, n? sht?pin? e tij n? fshatin G., Komuna L., gjat? kontrollit nga pun?tor?t e autorizuar t? KEDS-it, ?sht? konstatuar se i pandehuri n? m?nyr? t? kund?rligjshme, ka shfryt?zuar energjin? elektrike, n? at? m?nyr? q?, i pandehuri ?sht? kyqur n? rrjetin elelktrik dhe ka shpenzuar energjin? elektrike pa njehsorin elektrik, me ç’rast t? d?mtuar?s KEDS-it, i ka shkaktuar d?m n? vler? prej 294.90-euro -me këtë ka kryer veprën penale Vjedhja e sh?rbimeve komunale nga neni 320 të KPRK-s?. Andaj gjykata t? pandehurin e gjykon me,me dënim me burgim në kohëzgjatje me kusht prej 1 muaji dhe me dënim me gjob? n? shum? prej 200 euro”.

Aktgjykim për vjedhe u nxorr edhe për një rast tjetër të vjedhjes së rrymës në Lipjan.

“Me dt. 27.05.2015, n? sht?pin? e tij, n? fshatin Z. , Komuna L., me q?llim t? përfitimit t? sh?rbimit komunal, ka keqp?rdorur energjin? elektrike, n? at? m?nyr? q?, përmes kabllos ?sht? furnizuar n? m?nyr? ilegale me energji elektrike e cila nuk ?sht? regjistruar n? njehsor elektrik, pa autorizimin e furnizuesit t? autorizuar p?r energji elektrike, me ç’rast KEDS-it, i ka shkaktuar d?m n? vler? prej 301.14- euro”. Edhe ky i pandehur u denua me burg me kushte prej 1 muaj dhe me gjobë 200 euro, ndërsa KEDS që t’ia kopenzoi shumën prej 301.14- eurove.

Image
Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh
test