Më shumë se dy e treta e qytetarëve në referendum do të votonin për anëtarësim në NATO - Bota Sot
Më shumë se dy e treta e qytetarëve në referendum do të votonin për anëtarësim në NATO

Maqedonia

Më shumë se dy e treta e qytetarëve në referendum do të votonin për anëtarësim në NATO

Më: 8 dhjetor 2019 Në ora: 22:02
Ilustrim

Më shumë se dy e treta e qytetarëve do të votonte për hyrjen e Maqedonisë në NATO nëse nesër do të mbahej në referendum. Ky është rezultati anketës që ‘Detektor’ e përpunoi me Institutin për Hulumtime Politike Shkup.

Sipas këtij hulumtimi, 67.3% e të anketuarve do të japin përkrahje në anëtarësimin në NATO, 14.6% thonë se janë kundër dhe 18.1% nuk kanë përgjigje.

Anëtarësimi në NATO sipas 47.5% të qytetarëve do të sjell investime në ekonomi kurse 30.8% e qytetarëve nuk presim përfitime nga anëtarësimi.

Më shumë se gjysma e qytetarëve, apo 50.5% presin që me hyrjen në NATO do të rritet siguria në shtet ndërsa 28.8% nuk i kanë ato pritje.

Sipas përkatësisë etnike, shqiptarët janë ata që me shumicë presim siguri më të madhe me anëtarësimin në NATO, apo 66.1% e të anketuarve ndërsa maqedonasit që presim siguri janë 45.8%.

Shumica e qytetarëve janë të mendimit se Maqedonia s’ka buxhet dhe kapacitet ta mbajë anëtarësimin në NATO.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat