Kallëzim penal për ish-drejtorin e Inspektoratit Shtetëror të Bujqësisë - Bota Sot
Kallëzim penal për ish-drejtorin e Inspektoratit Shtetëror të Bujqësisë

Maqedonia

Kallëzim penal për ish-drejtorin e Inspektoratit Shtetëror të Bujqësisë

Më: 23 janar 2020 Në ora: 19:21
Foto ilustrim

SPB Manastir ka ngritur kallëzime penal kundër Rumen Stamenov nga Shkupi për shkak të dyshimit se ka kryer vepër penale shpërdorim të detyrës zyrtare dhe kompetencave.

Nga Ministria e Brendshme informojnë se i paraqituri R.S. (55) si Drejtor i Inspektoratit Shtetëror të Bujqësisë, në vitin 2014, në parcelat e uzurpuara kadastrale bujqësore në zonën e fshatit Pepelishte, Negotinë, ka nënshkruan njoftimin se procesi i vjeljes duhet të përfundojë për tre ditë 25, 26 dhe 27 qershor 2014, në një sipërfaqe prej gati 35 hektarë.

Pas kësaj, në SHKA “Agroinvest-Prilep u ruajtën gjithsej 29.510 kilogram elb, pas të cilave kontrollet zbuluan se korrja nuk ishte kryer në përputhje me rregulloret ligjore, gjegjësisht të dhënat e Inspektoratit nuk përmbajnë asnjë kontratë për korrje, kontratë për transport, kontratë për korrje dhe ruajtje dhe ruajtja e elbit, të dhënat për sipërfaqen e korrur dhe sasia e korrjeve të korrura.

“I dyshuari, nuk ka kryer mbikëqyrje të duhur, nuk arriti të regjistrojë sasitë e elbit dhe mundësoi fitim të paligjshëm të pronave për të tjerët në shumë prej 700.000 denarë, duke dëmtuar kështu Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ujërave – Inspektoratin Shtetëror të Bujqësisë Shkup”, informojnë nga MPB.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat