Gjyqtarët nuk i mbajnë seancat për të akuzuarit e “Revolucionit laraman” - Bota Sot
Gjyqtarët nuk i mbajnë seancat për të akuzuarit e “Revolucionit laraman”

Maqedonia

E hënë, 12 nëntor 2018

Gjyqtarët nuk i mbajnë seancat për të akuzuarit e “Revolucionit laraman”

Më: 21 gusht 2018 Në ora: 19:12
Shkupi

Gjykimet për disa nga aktivistët që protestuan në revolucionin e larëm, Zdravko Saveski, Mariglen Demiri dhe Vladimir Kunovski, asesi të marrin zgjidhje edhe pse rastet janë që nga viti 2016. Shumica e seancave gjyqësore deri më tani janë shtyrë.

Një nga arsyet e shtyrjes së seancave janë prokurorët e Prokurorisë Publike të Shkupit, të cilët ose kërkojnë shtyrjen e gjykimit ose nuk paraqiten fare, pretendojnë të pandehurit. Rasti për Saveskit përfaqësohet nga prokurori Snezhana Bundalleska dhe nga ana tjetër prokuroria Natasha Saramandova. Në procesin gjyqësor për Saveskin dhe Kunovskin, ajo nuk u paraqit në një seancë, ndërsa tjetrën e ka shtyrë.

Nga Prokuroria Publike për portalin “Makfax” u përgjigjen se prokurorët ishin të zënë dhe se mungesa e tyre nga gjykimet ishte e justifikuar. “Prokurorët kompetentë publikë në rastet në të cilat ju tregoni interes punohet paralelisht dhe në hetimet në vazhdim dhe rastet e tjera urgjente të paraburgimit. Prandaj, mungesa e tyre është e justifikuar para një gjykate kompetente dhe lidhur me detyrimet për veprime urgjente në raste të tjera.

Bëhet fjalë për lëndë që gjykohen me procedura të shkurtuar, ndërsa përparësi kanë lëndët e paraburgimit.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh
test