Terminatori i dytë i LDK-së, uzurpatori aktual i saj Isa Mustafa - Bota Sot
Terminatori i dytë i LDK-së, uzurpatori aktual i saj Isa Mustafa

Opinione

Terminatori i dytë i LDK-së, uzurpatori aktual i saj Isa Mustafa

Nga: Naim Cami Më: 27 maj 2020 Në ora: 12:49
Naim Cami

LDK-ja pas vdekjes te Presidentit historiko-legjendar DR.Ibrahim Rugova,fatkeqesisht eshte udhehequr nga dy Kryetare,nje pas nje,te cilet arijten ta terminojne seriozisht fuqine substanciale te LDK-es,te cilen i ndjeri President,me filozofine e tije politikete mirepritur dhe te akceptuar pothuajse nga i tere faktori politik nderkombetar relevant,por edhe me punen e palodhur te tije e cila ate e shendroi ne legjende,arijti qe ta faktorizoje LDK-en si fuqi inicuese e arijtjes re pavaresise te RKS sikurse mbrenda RKS,ashtu dhe ne nje mase shume te madhe edhe ne arenen politike nderkombetare vendim marese,si parti politike e pare e djathte shqiptare e krijuar ne Europen jug-lindore,pas renies perfundimtare te komuniz-mit ne tere Europen Lindore.

Pra,keta dy terminatore te LDK-es pas vdekjes,fatkeqesishte shume te hershme te Dr.Ibrahim Rugoves,jane pasuesit e tij ne postin e Kryetarit te LDK-es,Fatmir Sejdiu dhe Isa Mustafa.

Por per cfare do te kujtohen keta dy persona qe nuk arijten kure te behen lidere por ngelen vetem administratore te LDK-es?

Terminatori i pare i LDK-se Fatmir Sejdiu,nder te tjerat,per gjithmone do te kujtohet si i njollosur :

per faktin se pas vdekjes te Dr.Ibrahim Rugova,ishte nje nder dy iniciatoret e ndarjes te turpshme dhe te dhunshme te LDK-es (iniciatori i dyte i kesaj ndarje te turpshme Nexhat Daci nuk ja vlenfare per tu elaboruar)!!!;

per faktin se siprofesor i fakultetitte drejtesise qe ka qene,ai u shkarkua nga posti i Kryetarit te RKS per shkak te shkeljes te Kushtetutes te RKS !!!;

per faktin se ne menyre jo statutore mban titullin “Kryetar nderi i LDK-es” pa qene kryetari i pare i saje. Ne fakt realishttitulli “Kryetar Nderi i LDK-es” ishte manovra me te cilin Fatmir Sejdiun e mashtroi lehte Isa Mustafa sa per t’ia mare postin e Kryetarit te LDK-es,porqe njiherit ky veprim me kete titull nderi,eshte edhe nje tentative shume e lige,shume e mjere dhe apsoluti-kisht e pa vlere e Isa Mustafes per ta mohuar dhe nenvlersuar rolin dhe veprimtarine e Kryetarit historiko-legjendar te LDK-es dhe te Kosoves Dr.Ibrahim Rugova!!!

per faktin se ky njeri,per interesa te tije personale,pranoi ne LDK dhe pa kurfar kriteri i akomo-doi ne funksione te rendesishme dhe te shumta shteterore pjestaret e partise te shuar ORA,te anti Rugovistit poashtu patologjik Veton Suroit,te cilet deri sa ishin ne ORA lehnin dhe villnin vrer pa nderprere kunder te ndjerit President Rugova,por qe fatkeqesisht,pas tij kete dukuri destruk-tive e vazhdoi edhe terminatori  i dyte,duke e injoruar ne kete menyre antaresine e devotshme dhe te mirefillte te LDK-es!!!Pra,me turp dhe me keq se kaq nuk ka!!!

Ndersatermiatorii dyte dhe njiherit uzurpatoriaktual iLDK-es Isa Mustafa,per gjithmone do te kujtohet per ate se ne kontuinitet ka deshmuar se udhehiqet verberisht nga tre vecori legjitimuese te karakterit,te personalitetit dhe te veprimtarise te tije destruktive,e qe jane :

urejtja patologjike e tije ndaj te ndjerit Kryetar historiko-legjendar te LDK-es dhe te Kosoves Dr. Ibrahim Rugova,

deshira e semure e tijeper pushtet te pamerituar aspak,por te fituar dhe te uzurpuar gjithmone me cdo kusht dhe ne cdo menyre anti demokratike dhe manipulative,

shmangia e tij nga llogaridheniapara drejtesise per te gjitha veprimtarite antiligjore,gjegjesishtabuzimeve financiare,per te cilat ka nje periudhe te gjate kohore qe perflitet publikisht se prane organeve te ndjekjes ne RKS kate hapur dosie penale per te.

./.…2

Por,perti kuptuar dhe per tu nderlidhe me veprimet destruktive aktuale te Isa Mustafes,duhet fillimisht me u kethyer mbrapa ne kohe,prane nje te kaluar te aferme sa per tu perkujtua se ky njeri,disa vite me pare,me nje nga destruktivitet e shumta te tij,u  mundua te shet “moral politik” ne publik duke e kritikuar vajzen e te ndjerit Dr.Ibrahim Rugova per sjelljet e saja asokohe,realisht,tejet te gabueshme ne parlamentin e Kosoves,gjegjesisht per pozicionimin e saje tejet te gabuar ne favor te partise ne pushtetasokohe PDK,por njiherit edhe duke urdheruar ndonje nga te nenshtruarit e tije pakurizore,per te dhene edhe propozime publike neper media,por jo edhe ne organet legjitime te LDK-se,per marjen e masave me radikale partiako -ndeshkimorendaj Teuta Rugoves.

Duke tentuarne kete menyre qe ti imponoje haresen kolektive publikut per te gjitha veprimet paraprake destruktive te tije ne forme te shantazheve,me te cilat ai arijti ta detyroje Teuta Rugoven per ta votuar per president njeriun te cilit Isa Mustafa sot e kesaje dite i sherben me perulje dhe servilizem “sui generis”,gje qe eshte pare ne menyre transparente ne transmetimet televizive dhe qe nuk harohet.

Pra,fatkeqisht duke shfrytezuar per shantazhim nje gabim shume te rende te njerit antar te familjes te Presidentit te ndjere,ai arijti ta detyroje kete familje qe te nenshtrohet dhe te reshtohet pas ketyre shantazuesve dhe urejtesve patologjik te kryefamiljarit te tyre te ndjere.

Por,ne momentin kur antaret e familjes te te ndjerit Dr.Ibrahim Rugova nuk i nevojiteshin me urdherdhenesit te tije, Isa Mustafa i flaku ata,pothuaj se ata nuk kane egzistuar kure.

Per fat te keq,te njejtin destruktivitet po e perdore aktualisht edhe me femijet e dy koloseve te LDK-es,Xhemajl Mustafa dhe Enver Maloku,te cilet mizorisht u ekzekutuan nga nje dore e zeze dhe e pa zbuluar akoma sot e kesaj dite,mu per shkakun se qe te dy ata ishin intelektuale te regjur, atdhetare te shkelqye-shem me parime te fuqishme kombetare,si dhe guximtare te pa shoq ne koherat me te veshtira te vepri-mtarise dhe te rezistences institucionale kunder regjimit dhe represionit te atehershem  serb,qe nga dita e pare e themelimit te LDK-es.

Por,gjithashtu per fat te keq te ketyre femijeve,te ketyre dy koloseve intelektual,keta femije nuk po e kuptojne se jane vetem dhe vetem vegla te manipulauara nga Isa Mustafa,te kalkuluara mire ne faturen elektorale,te cilat vegla ai do ti flake ne momentin kuratyre do ju skadoje afati i perdorimit,pra ne momentin kur nuk do ti nevojiten me teper,e qe do te thote seai do te veproje me ta ne te njejten menyre sikurse veproi me antaret e familjes te Presidentit te ndjere.

Ky fakt,tek te gjithe ata qe e dijne dhe e cmojne vleren intelektuale dhe kombetare te prinderve te ndjere te tyre,krijon nje keqardhje te thelle per keta dy te manipuluar!

Poashtu,se fundminjeskenar te ngjajshem destruktiv,ky fosil komunist i ngelur nga shekulli i kaluar,i perpunuar dhe i dale nga shkolla me famekeqe e komunizmit jugosllav,pra shkolla e Kumrovcit,ku veprimtaria anti shqiptare ka qene nder mesimetstrategjike prioritare, aktualisht po mundohet qe ta zbatoje edhe ndaj Kryetares te Kuvendit te RKS dhenenkryetares te LDK-es qenjiherit eshte edhe personaliteti me i votuar i saje ne zgjedhjet parlamentare te fundit te mbajtura ne Kosove.

Por,per dallim nga Teuta Rugova dhe femijeve te koloseve te larte permendur te LDK-es,ndaj Krytares te Kuvendit te RKS e cila publikisht nuk e votoi urdher dhenesin e Isa Mustafes per kryetar shteti,ky skenar po aplikohet per aresye se kjo Kryetare e Kuvendit,duke e ruajtur se paku deri me tani,poziten vertikale te boshtit te saje kurizor,ka patur guximin per te shprehur dhe per ta mbrojtur mendimin e saje personal dhe te lire,por i cili mendim ka dijte me qene ne kundershtim te thelle me logjiken komunisto-manipulative te Isa Mustafes dhe te pakurizoreve me te cilet ai eshte i rethuar,me te cilet ai manipulon dhe te cilet ate e ndjekinnga pas.

Kete qendrim te saje Kryetarja e Kuvendit se fundmi e mbrojti edhe me rastin e votbesimit te qeverise aktuale qe eshte ne detyre,duke mos u pajtuar me faktin seshkas i votbesimit te qeverise,ne rethanat e nje pandemie ne te cilat gjendet Kosova dhe e tere bota,pra ne rethana kur jane te rezikuara shendeti dhe jeta e njerezve ne mase me te gjere,te jete shkarkimi i nje ministri.

Na ngelen per te pare se edhe per sa kohe Kryetarja e Kuvendit do t’ju qendroje besnike parimeve te sajaqe i ka mbrojtur deri me tani,si anetare dhe nenkryetare e LDK-es,por pa u larguar nga kjo parti.

./.

…3

Pakurizoret qe me vite te tera e ndjekin verberisht komunistin e fundit ne Europen jug-lindore qe eshte akoma ne siperfaqe politike,dhesi i tille paraqet nje turp te madh per LDK-en dhe per gjithe Kosoven,me siguri qe me njerez te atille i lidhin vetem dhe vetem interesat personale. Kjo se paku per aresye te thjeshte nga se ne mesin e tyre ka shume te atille qe psh.frigohen tmeresisht te dalin ne zgjedhje parlamentare dhe ta peshojne vehten ne peshoren e votave te votuesve dhe te simpatizanteve te devotshem te filozofise Rugoviste. Kjo per shkak se ata shume mire e dijne se “sa lekju ben lekura”,andaj mbijetesen politikete tyre e kerkojne dhe e gjegjejne vetem dhe vetem tek nenshtrimi dhe servilizmi pa limite ndaj Isa Mustafes dhe destruktiviteteve te tij.

Madje,disa prej tyre,fale ketij servilizmi,kane “komoditetin” dhe “guximin” qe se pari te deklarojne marezira te llojit se : “Serbise duhet me i dhene dicka”,por pa precizuar se cka i duhet dhene Serbise,duke nxitur kesisoji imagjinaten dhe kureshtjen e atyre qe i lexojne keto fare marezirash!

Se dyti keta servile,vazhdojne me tutje me marezirat e veta duke i zbertheyer endrat e vetadhe te urdher dhenesve te tyre,me numerimin e teritoreve te cilat“do ti kishin kembyer me plot deshire me Serbine”,duke enderuar dhe imagjinuar kesisoji se ato teritore qe kane aq shume deshire ti shkembejne me Serbine,jane te evidentuara si prone e tyre personale ne kadaster,pra ne flet pronesine e tokes personale!

Te verberuar nga servilizmi,ata “harojne” se enderojne dhe flasin per trojet e RKS te lara me gjak nder shekuj,per te cilat ato nuk pyeten fare,dhe as qe i intereson dikujt mendimi i tyre lidhur me ato troje.

Por ne fakt,kete “komoditet” dhe kete “guxim” per te deklaruar marezira te tilla te cilat cenojne rende Kushtetuten dhe integritetin territorial te RKS,urdher dhenesi i tyre ju siguron edhe permes mos funksionimit apo kapjes te shtetit ligjor,me saktesisht permes mos veprimit te Prokurorise e cila ne keto raste,ndaj deklaruesve te marezirave te tilla,qe jane identike me ato te nje far Baton Haxhiut,nuk inicion procedure per ndjekje penale sipas detyres zyrtare.

Njiherit ne radhet e pakurizoreve te Isa Mustafes,ka edhe te atille qe vetem dhe vetem para zgjedhjeve, pra thjesht per kalkulime reklamuese parazgjedhore,leshojne nga ndonje klithme ne forme te deklaratave“kercnuese” kunder Hashim Thacit,por qe ne fakt haptazi duken se jane deklarata te diktuara dhe te kontrolluara reptesisht nga urdherdhenesi te cilit i sherbejne,qe rastesisht te mos thone dicka me teper se sa u eshte thene,gje qe do te sjellte si pasoje ndeshkimin e Hashim Thacit ndaj Isa Mustafes.

Por,kurHashim Thaci para kamerave boterisht(por ndoshtaedhembi baze te informacioneve qe ai si president mundet me patur per ata), keta reklamues te “kercnimeve falso”i quan me gojen plot:“mercenare dhe profiter lufte”,ata nuk e kane piken e guximit qe per ti demantuar keto etiketimete tije te ngrisin padi per shpifje ndaj tije,me qellim qe ti mohojne etiketimet dhe ta pastrojne vehten.

Ne aspektin moralo-profesional mos ushtrimi i padise per shpifjete atilla sikurse ne kete rast,llogaritet si mungese e kunder argumenteve e te etiketuarve,qe do te thote pranim ne heshtje i etiketimeve.

Poashtu,nderpakurizoret e Isa Mustafes ka edhe te atille qe pa kure fare legjimiteti institucional marin mundimin te enden neper bote dhe kur kethehen ne Kosove te deklarojne me “me mburje”se kane sjelle nga bota “perkrahje” per politiken servile te Ises. Por,keta te njejtit,te cilet nuk kane ascfare kredibiliteti dhe kurfare vlere mbrenda radheve te mirefillta te LDK-es,dhe as qe kane patur ndonje here,ka kohe qe jane ne gare me vet Isa Mustafen se cili prej tyre eshte servil me i devotshem ndaj PDK-es,gjegjesiht ndaj Hashim Thacit si udheheqes dhe kryetar shpirteror i saje.

 

Nga Isa Mustafa ditet e fundit,kemiedhe nje deklaratetejet genjeshtare dhe tejet ofenduese ku thote gjoja se:“…50% te votave ne zgjedhje nuk i ka mare as Ibrahim Rugova …”duke mos e cilsuar ate as si Kryetar te LDK-es dhe as si Kryetar te Kosoves. Kjo deklarate nxjere ne siperfaqe te tere urejtjen e tije patologjike ndaj Presidentit historiko-legjendar te ndjere.

Isa Mustafen,me konstrukcionin mental komunist qe ka akoma,pergjithmone do ta djegedhe do ta gryje nga mbrenda kompleksi i inferioritetit,por edhe fakti se cdo fitore e LDK-es,gjegjesisht cdo vote pro saje  ka qene dhe eshte vote per mirenjohjen e perjeteshme per punen dhe vepren e Dr.Ibrahim Rugoves.

Dhe keshtu do jete per gjithmone,ndersa Isa kete e din shume mire,por nuk do mundta perbije kur.

Poashtu deklaratat kercnuese te fundit te Isa Mustafes ndaj Kryetares te Kuvendit,ne kuptim te asajese ajo nuk guxon te dali kunder qendrimeve te LDK-es,e qe ne perkthimdo te thote se nuk guxon te dali kunder qendrimeve te tij,jane nje kercnim i pashoq dhe i denueshem ne drejtim te ndalimit te shprehjeste mendimit te lire ne kuader te nje partie demokratike ne ditet e sotme.

./.

…4

Per te gjitha keto aresye,shpresoje dhe uroje qe ne drejtim te rimekembjes te mirfillte te LDK-es,ne te gjitha nivelet partiake,ne pajtim me Statutin e LDK-es,te jetesohen iniciativa substanciale per thirjen e nje Kuvendi te jashtezakonshem te LDK-es,ku do te shqyrtohej dhe do te kerkohej pergjegjesia e pashmangeshme e Isa Mustafes dhe te pakurizoreve te tije :

per te gjitha zgjedhjet te humbura te LDK-es ne te gjitha nivelet nder vite,per te cilat nuk eshte debatuar dhe nuk eshte dhene llogari kure para antaresise te gjere te LDK-es,

per te gjitha veprimtarite destruktive dhe anti statutore gjate zgjedhjeve te brendeshme partiake deri me tani,qe demtuan rende imazhin LDK-es te ndertuar me shume mund,me shume sakrifica dhe me shume viktima nder dekada,duke e zhgenjyer dhe duke e larguar ne kete menyre antare-sine e saje te devotshme,si dhe votuesit e saje te devotshemne nje mase shume te gjere,

per cenimin e vullnetit politik te popullit dhe rezikimin e teresise teritoriale te RKS me deklaratat dhe veprimet e tyre te shprehura ne kontuinitet pro perkrahjeste veprimeve antikushtetuese te urdherdhenesit te Isa Mustafes, shkarkimi i tyre i pashmangshem me vote te lire,si dhe marja e titullit te Kryetarit te nderit nga personi qe pa te drejte e mban ate dhe akordimi i ketij titulli atij qe te vetmit i takon si kryetar i pare i LDK-es – Dr.Ibrahim Rugoves.

Andaj eshte imperativ i logjikshem dhe real i momentit politik dhe historik ne te cilin ndodhet Kosova,qe zgjedhjet meritore dhe te pa manipuluara mbrenda LDK-es jane shume me urgjente dhe shume me te nevojshme se sa zgjedhjet e para koheshme parlamentare ne RKS,ne te cilat ne emer te LDK-es do te garoje perseri Isa Mustafa me pakurizoret e tije te instaluar aktualisht ne te gjitha instancat me te larta partiake si dhe ne funkcionet shteterore te RKS,te cilet pa dyshim ashtu sikurse deri me tani edhe ne te ardhemendo te vazhdonin ne kontuinitet veprimtarine e tyre servile dhe destruktive.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat