Në një shtet kushtetus demokratik - Bota Sot
Në një shtet kushtetus demokratik

Opinione

Në një shtet kushtetus demokratik

Nga: Ali Hertica Më: 12 shtator 2018 Në ora: 20:14
Ali Hertica

Duket një prirje e rrezikshme,gjithnjë e më shumë parti kanë propozime në programet e tyre zgjedhore që mund të ndikojnë në sundimin e ligjit,. Sundimi i ligjit siguron që ne si qytetarë të mbrohen nga abuzimet e mundshme të pushtetit në pushtet. Partitë politike mund të bëjnë propozime që prekin këtë mbrojtje. "Qeveria nuk duhet të kufizojë ose të heqë të drejtat dhe liritë e qytetarëve në vend, edhe nëse është zgjedhur në mënyrë demokratike dhe policia nuk duhet të hyjë vetëm në shtëpinë e dikujt ose të vendosë dikë në burg"."Në një shtet kushtetues demokratik, gjithkush ka të drejtën të shprehë mendimin e vet brenda kufijve të ligjit dhe çfarë saktësisht këto kufizime janë në një rast specifik, përcakton vetëm gjyqtarin e pavarur dhe të paanshëm dhe shumica politike nuk duhet të kufizojë kurrë të drejtat e pakicave. .

"Shumë masa adresojnë drejtpërsëdrejti shqetësimet rreth imigracionit, terrorizmit dhe xhihadizmit ose idetë e tij për reformat kushtetuese.Komisioni e quan këtë një "imazh të paqëndrueshëm", pasi ato janë drejtpërdrejtë kundër të drejtave dhe lirive themelore të njeriut ose shkelin të drejtën për një gjykim të duhur."Të gjitha partitë shkruajnë se janë në favor të demokracisë dhe sundimit të ligjit, por ju shihni një paradoks të lindur në shumë parti, për shembull në emër të shtetit kushtetues, duke dashur të kufizojë lirinë e të tjerëve dhe nuk u pëlqen atyre që duan të mbrojnë veten". Schutte mendon se është 'shqetësuese'. "Për shkak se janë pesë parti që kanë përfshirë plane që me të vërtetë nuk funksionojnë në shtetin tonë kushtetues, unë jam më i tronditur se partitë e ndryshme injorojnë konventat ligjore ndërkombëtare, të cilat janë rregullat minimale të demokracisë sonë".

Ata janë kaq të rëndësishëm sepse ato konfirmojnë parimet e sundimit të ligjit. dhe për të siguruar që vendet të mbajnë një sy për njëri-tjetrin, për të siguruar që nuk ka aksidente, por tani partitë shkruajnë: atëherë ne themi ato traktate, por kjo nuk zgjidh asgjë dhe vetëm konfirmon se masat janë në konflikt me sundimin e ligjit ".Ai gjithashtu thekson se ka gradime. "Ka edhe dallime në shijen mes referendumit dhe mund të thuhet se kjo është e rrezikshme për sundimin e ligjit, por gjithashtu mund ta konsideroni një shtesë të mirë, e cila është e ndryshme nga ndalimi dhe shqetësim kryesor është se partitë politike bëjnë propozime që ata nuk mund të japin. "Natyrisht, një parti politike duhet të profilizojë veten, por nëse tani keni besueshmërinë e politikës.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh
test