Nëse MacBook Pro 2021 është i fikur, nuk mund ta karikoni

Teknologji

Nëse MacBook Pro 2021 është i fikur, nuk mund ta karikoni

Më: 1 dhjetor 2021 Në ora: 23:58
Përdoruesit raportojnë probleme me karikimin me MagSafe 3. Apple tani po heton problemin.

Sipas raporteve nga përdoruesit, karikimi i modelit 16 inç me njësinë e lidhur me furnizimin me energji 140 vat duhet të dështojë nëse laptopi është i lidhur me një kabllo karikimi MagSafe-3 ndërsa është i fikur. Llamba e kontrollit në prizë tregon ngjyrë portokalli dhe procesi i karikimit mbetet i fikur.

Nëse e ndizni përsëri MacBook-in, karikimi me kabllon magnetike të karikimit funksionon si zakonisht. Sipas të prekurve, problemi nuk shfaqet gjatë karikimit përmes portës USB-C. Përdoruesit e MacBook Pro 2021 mund të paktën të furnizojnë laptopin e tyre me energji nëpërmjet portës USB-C ose me një njësi të furnizimit me energji që nuk është njësia e furnizimit me energji 140 vat kur është e fikur.

Apple është i vetëdijshëm për problemin

Siç raporton Heise, Apple duket se tashmë është në dijeni të defektit. Prodhuesi i iPhone aktualisht është duke hetuar më nga afër problemin e karikimit. Shkaku i defektit është ende i panjohur.

Përdoruesit e tjerë u këshilluan të karikonin MacBook Pro-në e tyre ndërkohë që po përdoret në mënyrë aktive ose në modalitetin e fjetjes derisa Apple të ketë identifikuar defektin. Nëse dëshironi të karikoni laptopin tuaj të shkëputur nga priza, duhet të lidhni kabllon MagSafe përpara se ta fikni. 

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat