Shumica e përdoruesve amerikanë të Twitter, kanë bërë një pushim nga platforma vitin e kaluar

Teknologji

Shumica e përdoruesve amerikanë të Twitter, kanë bërë një pushim nga platforma vitin e kaluar

Më: 20 maj 2023 Në ora: 08:40
Foto ilustrim

Gjashtë në dhjetë amerikanë që kanë përdorur Twitter në 12 muajt e fundit thonë se kanë bërë një pushim nga platforma për një periudhë prej disa javësh ose më shumë gjatë asaj periudhe, ndërsa afërsisht katër në dhjetë (39 për qind) thonë se nuk e kanë bërë këtë, sipas sondazhit të të rriturve amerikanë, të kryer nga 13-19 mars 2023.

Disa grupe ka më shumë gjasa të kenë thënë se kanë bërë një pushim nga platforma, me dallime veçanërisht të theksuara sipas gjinisë, racës dhe përkatësisë etnike.

Mes përdoruesve aktualë dhe të fundit të Twitter, gratë kanë më shumë gjasa se burrat të thonë se kanë bërë një pushim nga platforma vitin e kaluar (69 për qind kundrejt 54 për qind), raportojnë mediat e huaja.

Dhe personat me ngjyrë (67 për qind) kanë më shumë gjasa se homologët e tyre të bardhë (60 për qind) ose hispanikë (54 për qind) të thonë të njëjtën gjë.

Nuk ka dallime të rëndësishme sipas moshës ose përkatësisë politike kur bëhet fjalë për marrjen e një ndërprerjeje nga platforma.

Këto gjetje vijnë mes debateve në media dhe madje pyetjeve të parashtruara nga vetë Musk nëse Twitter “po vdes”. Që kur Musk bleu platformën, disa të famshëm kanë njoftuar publikisht largimet e tyre nga faqja dhe llogaritë e njohura kanë raportuar fitime dhe humbje të mëdha në ndjekës, ndër të tjera.

Sondazhi gjithashtu pyeti përdoruesit aktualë dhe ata më të fundit të Twitter se sa gjasa kanë ata të përdorin platformën një vit pas. Një shumicë (40 për qind) thonë se ka shumë ose shumë gjasa të përdorin faqen në një vit, dhe 35 për qind thonë se kanë disi të ngjarë ta përdorin atë. Por një e katërta thonë se nuk ka shumë ose aspak gjasa të jenë në Twitter një vit pas.

Mes përdoruesve aktualë ose prej atyre më të fundit të Twitter, një pjesë më e madhe e grave sesa e burrave thonë se nuk ka gjasa që ato të jenë në platformë brenda një viti (30 për qind kundrejt 20 për qind).

Anasjelltas, përdoruesit aktualë ose të fundit të Twitter, të cilët janë burra, kanë më shumë gjasa se gratë të thonë se ka të ngjarë të përdorin platformën një vit nga tani (47 për qind kundrejt 31 për qind). 

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat