Mira Murati në Doku.Tech: Inteligjenca Artificiale do të transformojë botën tonë

Teknologji

Mira Murati në Doku.Tech: Inteligjenca Artificiale do të transformojë botën tonë

Më: 28 maj 2023 Në ora: 07:38
Mira Murati në Doku

Ka nis edicioni jubilar i festivalit më të madh të teknologjisë në Ballkan, “DOKU.TECH”, ku u tha se inteligjenca artificiale do të revolucionarizojë mënyrën se si jetojmë, punojmë dhe komunikojmë, e derisa ajo vazhdon të evoluojë, është thelbësore që të kemi parasysh ndikimin e saj në shoqëri, si dhe në tregun e punës.

Në Festivalin i cili do të vazhdojë edhe nesër, po marrin pjesë emra të njohur në botë nga fusha e teknologjisë, inovacionit dhe inteligjencës artificiale, e ku janë të përfshira jo vetëm diskutime, por edhe panele diskutimi, mundësi rrjetëzimi e punëtori të ndryshme, të cilat aftësojnë të rinjtë kosovarë në fushën e teknologjisë, duke eksploruar implikimet e inteligjencës artificiale.

Të pranishmëve të shumtë, me një fjalë rasti online iu drejtua Mira Murati, shefe e Teknologjisë në “OpenAI”, e cila tha se inteligjenca artificiale do të transformojë botën tonë të përditshme.

“Mendoj se AI do të revolucionarizojë mënyrën se si jetojmë, punojmë dhe komunikojmë, dhe në OpenAI ne jemi të përkushtuar të përafrojmë punën tonë me interesat më të mira të njerëzimit dhe të sigurojmë që AI të shërbejë si forcë për të mirë. Tani sapo po marrim një vështrim se si AI do të transformojë botën tonë të përditshme me module si DALL-E dhe GPT 4, si dhe me mjete si Chat GPT dhe COPilot. Qasja jonë këtu në OpenAI bazohet në kërkimin afatgjatë të sigurisë, në nxitjen e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve kërkimore dhe politikave dhe duke i dhënë përparësi udhëheqjes teknike. Dhe ne gjithashtu besojmë në përsëritjen, kjo është arsyeja pse ne i sjellim këto teknologji në mënyrë të përsëritur në ndërgjegjen publike në një mënyrë të kontrolluar“, tha ajo.

Sipas saj, përveç efikasitetit për të krijuar mundësi të reja, inteligjenca artificiale do të çojë në zhvendosje të vendeve të punës dhe ndoshta edhe në rritjen e pabarazisë.

“Ndërsa AI vazhdon të evoluojë, është thelbësore për ne që të marrim parasysh ndikimin e saj në shoqëri, si dhe në tregun e punës. Ndërsa AI ka potencialin për të përmirësuar efikasitetin dhe për të krijuar mundësi të reja, ajo gjithashtu do të çojë në zhvendosje të vendeve të punës dhe ndoshta edhe në rritjen e pabarazisë, dhe lundrimi në këtë çështje komplekse dhe sigurimi i një të ardhmeje më të barabartë për të gjithë do të kërkonte angazhim dhe edukim të thellë. Kështu që shpresoj që ju do ta përdorni këtë platformë në DOKU.TECH për të bashkëpunuar, ndarë mendimet tuaja dhe për t’u përfshirë në biseda kuptimplota mbi ndikimin e AI”, deklaroi Murati.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat