Senatorët amerikanë vënë në dyshim respektimin e privatësisë nga ana e Twitter nën pronësinë e Elon Musk

Teknologji

Senatorët amerikanë vënë në dyshim respektimin e privatësisë nga ana e Twitter nën pronësinë e Elon Musk

Më: 5 qershor 2023 Në ora: 17:53
Foto ilustrim

Katër senatorë amerikanë po shqyrtojnë praktikat e privatësisë së Twitter-it dhe po vënë në dyshim se nëse platforma nën udhëheqjen e Elon Musk mund të ketë shkelur ligjet për mbrojtjen e konsumatorit pas pushimeve nga puna dhe dorëheqjeve të shumta – një hetim që mund të nxjerrë në pah rreziqe të mëdha ligjore për Twitter dhe potencialisht për vetë Musk.

Në një letër të dërguar të dielën duke iu drejtuar Musk dhe Linda Yaccarino, drejtoreshës së ardhshme të Twitter, ligjvënësit përmendën dorëheqjen e profilit të lartë të javës së kaluar nga Ella Irwin, ish-kreut të besimit dhe sigurisë së Twitter, si burimi më i fundit i shqetësimit në lidhje me respektimin  e privatësisë nga Twitter.

Ndryshimet gjithëpërfshirëse të stafit në Twitter, të kombinuara me “lansimin e nxituar të produkteve të reja” si Twitter Blue, kanë ngritur vazhdimisht dyshime për aftësinë e kompanisë për të përmbushur detyrimet e saj ligjore sipas dy urdhrave të miratimit të nënshkruara me Komisionin Federal të Tregtisë në 2022 dhe 2011 kishin shkruar ligjvënësit në letër.

“Sjellja e Musk zbulon një indiferencë të dukshme ndaj detyrimeve ligjore të kahershme të Twitter-it, të cilat nuk u zhdukën kur zoti Musk mori përsipër kompaninë”, thuhej në letrën në fjalë, një kopje e së cilës u sigurua nga CNN. “Pavarësisht nga pasuria e tij personale, Musk nuk është i përjashtuar nga ligji, dhe as kompania që ai bleu”, vazhdonte shkrimi brenda letrës.

Letra u nënshkrua nga Senatorja Demokratike nga Massachusetts, Elizabeth Warren; Senatori demokrat nga Oregon, Ron Wyden; Senatori demokrat nga Massachusetts Ed Markey; dhe Senatorja Demokratike nga Hawaii Mazie Hirono.

Ligjvënësit i kërkuan Musk dhe Yaccarino që t’i përgjigjen një sërë pyetjesh në lidhje me detyrimet e Twitter për Komisionin Federal të Tregtisë dhe nëse pushimet nga puna dhe dorëheqjet e kanë penguar aftësinë e platformës për t’i përmbushur ato detyrime, përgjigje për të cilën kanë afat ta dërgojnë deri me 18 qershor. 

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat