Paraburgim ndaj një personi të dyshuar për veprën penale lëndim i lehtë trupor

Ferizaj

Paraburgim ndaj një personi të dyshuar për veprën penale lëndim i lehtë trupor

Më: 23 janar 2021 Në ora: 16:45
Foto ilustrim

Gjykata Themelore në Ferizaj, ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Ferizajt, për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurit G.J., shtetas i Republikës së Kosovës, për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale lëndim i lehtë trupor nga neni 185 paragrafi 2, lidhur me paragrafi 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK).

Siç njoftohet gjyqtarja e procedurës paraprake e Divizionit Penal Fitore Krivanjeva Daci, kërkesën e prokurorit të shtetit për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurit, e ka aprovuar si të bazuar konform dispozitave të KPPRK-së dhe të njëjtit i është caktuar masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej një (1) muaj.

“Gjyqtarja e procedurës paraprake pas mbajtjes së seancës dëgjimore dhe pas analizimit të shkresave të lëndës, ka vërtetuar se ekziston dyshimi i bazuar mirë, se i pandehuri më 20.01.2021 në Ferizaj, pas një konflikti verbal me të dëmtuarin V.N, e godet me një mjet të fortë shishe të birrës, mjet ky i përshtatshëm për shkaktimit e lëndimit të rëndë trupor, me ç ‘rast të dëmtuarit i shkakton lëndime trupore dhe për të cilat lëndime i dëmtuari është detyruar të kërkoj ndihmë mjekësore në Qendrën Emergjente në Ferizaj”, thuhet në njoftim.

Tutje theksohet se gjyqtarja e procedurës paraprake bazuar në dispozitat e KPPRK-së, vlerëson se janë përmbushur kushtet për caktimin e paraburgimit, marrë parasysh peshën e veprës penale, mënyrën dhe rrethanat e kryerjes së saj, dhe se po të gjendej në liri i pandehuri mund të asgjësoj, fsheh, ndryshojë ose falsifikojë provat e veprës penale apo të ndikojë në dëshmitë e të dëmtuarës, përkatësisht motrës së tij dhe të dëshmitarëve tjerë, dhe në këtë mënyrë do të pamundësohej rrjedha normale e procedurës penale.

“Me këtë rast palët njoftohen se ankesa kundër këtij aktvendimi nuk e shtynë ekzekutimin e tij.”

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat