Kryhet një operacion i rrallë në Spitalin e Pejës, 67-vjeçares i heqet masa tumorale

Peja

Kryhet një operacion i rrallë në Spitalin e Pejës, 67-vjeçares i heqet masa tumorale

Më: 21 mars 2023 Në ora: 13:28
Pamje nga operacioni

Në Spitalin e Përgjithshëm të Pejës, për herë të parë është kryer një operacioni i rrallë.

Një pacientes 67 vjeçare, i është hequr masa tumorale, me dy qasje kirurgjike.

Qasje abdominale- barkore  gjatë se cilës lirohet masa e tumurit  nga indet e buta të legenit (nga pjesa përfundimtare e zorrës së trashë, nga enët e gjakut dhe peksusi nervor).

Qasja sakrale (qasje kërbishtit), gjatë se cilës nga pjesa shpindore sakro-koksigeale (ashti i bishtit) bëhet sakrektomi parciale( heqje e pjesëshme ashtit), nga niveli S2/S3, ndarja nga muskujt gluteal ( muskujt e të ndenjurit) dhe ligamenti anokoksigeal, ligamenti që focon pjesën e zorrës dalëse me kërbishti, ku hiqet komplet masa tumorale.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat