Për shkak të këtij gabimi, ju mund të humbni konsolën PlayStation 5

Teknologji

Për shkak të këtij gabimi, ju mund të humbni konsolën PlayStation 5

Më: 15 gusht 2023 Në ora: 23:21
Foto ilustrim

Shkëputja e PlayStation 5 mund të dëmtojë konsolën nëse nuk është fikur më parë.

Ngjashëm me konsolën PS4, nuk rekomandohet të fikni PS5 thjesht duke shkëputur kabllon. Gjegjësisht, tërheqja e telit, në vend që ta fikni siç duhet, mund të rrezikojë prishjen e të dhënave dhe dëmtimit të përhershëm të konsolës.

Nëse keni nevojë të fikni konsolën, fillimisht duhet ta fikni me një buton ose kontrollues. Përndryshe, të gjithë dokumentet tuaj të ruajtur dhe të dhënat e video-lojës mund të humbasin përgjithmonë. Ka mënyra për të rikthyer të dhënat e dëmtuara, por është një problem i vërtetë.

Nëse PS5 juaj ngrin dhe nuk fiket, do t’ju duhet të rindizni pajisjen. Dhe mund të jetë joshëse thjesht të tërhiqni kordonin dhe ta rivendosni atë në atë mënyrë. Nëse nuk mund ta fikni PS5-në tuaj brenda sistemit me një kontrollues, do t’ju duhet të ktheheni te bazat.

Së pari, do t’ju duhet të hiqni çdo shtesë që mund të keni lidhur. Më pas shtypni dhe mbani butonin e energjisë në pjesën e përparme të tastierës derisa të fiket. Më pas, kur duhet ta ndizni përsëri, thjesht klikoni përsëri butonin e energjisë.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat