Imami Tahir Kukaj bën lutjen fetare në Këshillin e Bashkisë së qytetit New York

Amerika

Imami Tahir Kukaj bën lutjen fetare në Këshillin e Bashkisë së qytetit New York

Nga: Beqir Sina - New York Më: 14 maj 2020 Në ora: 15:00
Imami Tahir Kukaj

NEW YORK CITY : Imami shqiptar nga Kosova, Tahir Kukaj, është ftuar të mbaj fjalim në seancën virtuale të Këshillit të Nju Jorkut.Me këtë rast, ai ka bërë edhe lutjen fetare, shkruan AktivPress, raporton Bota Sot.

Në vijim mund ta lexoni të plotë fjalimin dhe lutjen e tij:

Anëtarë të Këshillit të Qytetit të New York,

Shërbëtorë Publikë, Zonja dhe Zotërinj.

Unë jam i nderuar që kam qenë i ftuar të ofrojë lutjen fetare ndërsa mblidhemi nga distanca për të filluar takimin e sotëm.

Me emrin e Zotit, të Mëshirshmit dhe Mëshiruesit.

Falënderimi i qoftë Zotit, Zoti i të gjitha botërave. (Zoti ynë, Krijuesi i universit, i njohur me shumë emra,)

I dhembshur, i Mëshirshëm. Sundimtari i jetës dhe në ditën e llogaritjes.

Vetëm ju u adhurojmë dhe vetëm tek Ju kërkojmë ndihmë.

Na udhëzoni në rrugën e drejtë, ne shtegun i atyre që kanë marrë miresite Tueja; e jo në rrugën e atyre që kanë fituar zemërimin Tënd dhe as të atyre që janë të humbur.

Zoti ynë, ne kërkojmë që të bekoni Këshillin e qytetit tonë, dhe anëtarët e tij, bekoni qytetin, shtetin dhe vendin tonë të madh, SHBA.

Perëndi i drejtësisë dhe mëshirës, faleminderit për bekimet dhe dhuratat e panumërta; dhuratën e jetës dhe mundësinë për t’i shërbyer njerëzve të qytetit tonë.

Na ndihmoni të veprojmë me karakter dhe bindje; na ndihmoni të dëgjojmë me mirëkuptim dhe vullnet të mirë; na ndihmoni të flasim me bamirësi dhe fisnikëri.

Na jep një frymë shërbimi. Na e kujto që ne jemi sherbetorë të autoritetit Tuaj.

Na udhëzoni të jemi udhëheqësit e denje për njerëzit e Neë York-ut.

Zoti ynë, Kujtojuni anëtarëve të Këshillit të qytetit tonë, pavarësisht nga vendi ku jetojmë, të gjithë – pavarësisht nga raca, gjinia, mosha dhe aspektet e tjera; e zezë ose e bardhë, spanjolle ose aziatike, e krishterë, myslimane, hebre, hindu, sik apo ateist — te gjithe jemi njerez – është fqinji ynë, motra e vellezer në njerëzim, dhe që përgjatë shekujve profetët i kanë thirrur udhëheqësit e njerëzve që të respektojnë dhe mbrojnë  ata mes nesh – fëmijët tanë, të moshuarit, të varfërit, ata që janë të uritur, ata që nuk kanë shtëpi, ata që janë të sëmurë  fizike , mendje ose shpirt, të huajt dhe emigrantët në mesin tonë, ata që jetojnë në kufijtë, ata që janë vetëm, ata që janë harruar.

Jepuni udhëheqësve tanë mençurinë dhe guximin të dinë dhe të bëjnë atë që është e drejtë, e mirë dhe e vërtetë. Le të flasin, kur është koha për të folur dhe dëgjuar, me durim dhe pritje, kur është koha për të dëgjuar. Le të jenë ata dhe ne gjithmonë të udhëhequr nga fryma e bashkësisë, nga fryma e drejtësisë dhe nga fryma e dashurisë.

Zoti ynë, ndërsa jetojmë përgjatë një periudhe të vështirë, ju kërkojmë nga ju që të bekoni të gjithë të pergjegjesit e parë, mjekët, infermierët, vullnetarët, punonjësit socialë, filantropin, humanistin, bekoni shkencëtaret tonë që të gjeni kurën për këtë plagë dhe çdo sëmundje, bekoni të gjithë ata ata respektojnë udhëzimet për të qëndruar në shtëpi dhe të qëndrojnë të sigurt.

Ne lutemi për mençurinë e politikëbërësve tanë dhe të drejtuesve tanë, për sigurinë e punonjësve tanë të vijës së përparme, për shërimin e atyre që preken nga Coronavirus dhe familjet e tyre. Largoje të gjithe frikën, Zot, dhe zëvendësoje këtë frikë me guxim e pohim nga fjala Jote.

Zoti yne,

Për të gjithë ata që vdiqën në këtë plagë, Ne lutemi që të bekoni shpirtrat e tyre.

Për të gjithë ata që kanë kontraktuar koronavirus, Ne lutemi për kujdes dhe shërim.

Për ata që janë veçanërisht të prekshëm, Ne lutemi për siguri dhe mbrojtje.

Për të gjithë ata që përjetojnë frikë ose ankth, Ne lutemi për paqen e mendjes dhe shpirtit.

Për familjet e prekura që po përballen me vendime të vështira midis ushqimit në tryezë ose sigurisë publike,

Lutemi për politika që njohin gjendjen e tyre. Për ata që nuk kanë sigurim të duhur shëndetësor,

Lutemi që asnjë familje të mos përballet vetëm me barrë financiare.

Për ata që kanë frikë të përdorin kujdesin për shkak të statusit të imigracionit,

Ne lutemi për njohjen e dinjitetit të dhënë nga Zoti të të gjithëve.

Për vëllezërit dhe motrat tanë në mbarë botën, Ne lutemi për solidaritet të përbashkët.

Për zyrtarët publik dhe vendimmarrësit, Ne lutemi për mençuri dhe udhëzim.

Në emrin tuaj, ne e bëjmë këtë lutje.

Amen.

Image
Imami Tahir Kukaj bën lutjen fetare në Këshillin e Bashkisë së qytetit New York

Pas kësaj lutje, imami Tahiri Kukaj, ka marrë një falenderim nga anëtarja e Këshillit të Neë York, Debi Rose.

“Imam Tahiri është një zë i fuqishëm për të drejtat e imigrantëve dhe drejtësinë sociale në rrethin tim dhe në të gjithë qytetin.  Ai është shërues, dhe është gjithmonë i pranishëm aty ku ka nevojë.  Ai është gjithashtu një diplomat i aftë shpirtëror, me aftësinë e dëshiruar për t’u përqëndruar në besime dhe vlera të përbashkëta me njerëz të besimeve dhe prejardhjeve të tjera – një aftësi shumë e nevojshme në shoqërinë tonë të copëtuar sot.  Cdo vit, ai mbledh bashkësi të ndryshme për të thyer bukën në mëngjeset e darkës së miqësisë dhe darkave.  në këto ngjarje që ne jemi kujtuar për vlerat e përbashkëta që njerëzit me të gjitha prejardhjet në Staten Island i konsiderojnë të dashur”, ka thënë Rose.

Imami Kukaj, i cili është me prejardhje nga Tërsteniku i Drenasit ka qenë i zgjedhur në mesin e 100 figurave me më influencë në Staten Island NYC.

Ai konsiderohet si një udhëheqës ndërfetar që ka bërë një karrierë të bujshme duke ndërtuar ura të mirëbesimit mes popujve dhe etnive me religjione të ndryshme.

Për shumë vjet ka udhëhequr Qendrën Kulturore Islamike Shqiptare, ndërsa aktualisht është nënkryetar i kësaj qëndre.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat