"Rruga drejt Majave të Suksesit: Rezarta Tabaku - Jetësisht Edukative dhe Inspiruese"

Amerika

"Rruga drejt Majave të Suksesit: Rezarta Tabaku - Jetësisht Edukative dhe Inspiruese"

Nga: Violeta Mirakaj Më: 7 mars 2024 Në ora: 18:00
Autorja Violeta Mirakaj

Ditët e para të marsit shënojnë një atmosferë me reshje të shiut dhe një ngjyrë gri që domosdoshmërisht dominon tokën dhe qiellin. Kontrasti midis lagështisë së kohës dhe ngrohtësisë së takimit me dy shoqet e mia, Rezarta dhe Natasha, krijon një pamje unike. E frymëzuar nga rrëfimi i imponueshëm i Rezarta Tabakut, shkrimi portret shpalos një rutinë të ngarkuar të jetës së përditshme në New York dhe gjithashtu thekson fuqinë dhe vlerat e femrave, ashtu siç shprehet nga Nensi Pelosi.

Portreti i Rezartës, me pamjen e saj të bukur dhe moderne, si dhe rrugëtimi i saj në karrierë, paraqitet si një dëshmi e fuqisë së jashtëzakonshme njerëzore. Bashkëbisedimi me të dhe mama e saj, Lirinë, sjell kujtime nga e kaluara e trazuar dhe një përkushtim të palëkundur ndaj rritjes dhe fuqisë personale. Lindur dhe rritur në Tiranë, Shqipëri, jetesa e Rrezartës u ndikua thellë nga persekutimi nën regjimin komunist, duke e bërë rrugëtimin e saj edhe më frymëzues.

Mbërritja e Rezartës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës e çoi përballë një sërë sfidash të reja. Si nënë e djalit të saj, John, me diagnozë autizmi në moshën dy vjeçe, ajo përmesti emocionet e gëzimit dhe zemërimit. Për të ndihmuar djalin e saj të arrinte potencialin e tij të plotë, Rezarta filloi një udhëtim të dyfishtë. Një pjesë e këtij udhëtimi kishte për qëllim gjetjen e zgjidhjeve për nevojat unike të djalit të saj, ndërsa tjetra kishte për qëllim zbulimin e vetvetes së saj autentike.

Motivimi i saj, i shprehur në moto: "Ti je në Qendër të të gjitha marrëdhënieve të tua, prandaj je përgjegjës për respektin ndaj vetes, për zhvillimin dhe përmbushjen e jetës tënde," shoqëroi karrierën e saj dy-dekadash në industrinë bankare. Duke luajtur role të larta, si Zëvendëspresidente e Parë e Këmbimit të Kredive në Credit Suisse dhe më pas si Zëvendëspresidente e Menaxhimit të Rrezikut të Produkteve në Morgan Stanley për një dekadë, ekspertiza e saj u vlerësua edhe në Citi, ku ajo zinte pozicionin e Zëvendëspresidentes së Lartë të Menaxhimit të Rrezikut.

Në vitin 2013, Rezarta kaloi në Bankën e Investimeve Barclays, duke ricikluar rolit si Drejtoreshë e Menaxhimit të Riskut dhe Kontrollit të Çështjeve për më shumë se pesë vjet. Karriera e saj vazhdoi të lulezojë kur ajo u bashkua me BNY Mellon në 2019 si Drejtore e Menaxhimit të Kontrollit Rregullator të Inxhinierisë Globale.

Përderisa arriti kulmin e aspiratave profesionale, Rezarta ndjeu një boshllëk brenda vetes dhe dëshironte një karrierë më të kuptimplotë. Kërkesa për një udhëtim transformues e çoi atë drejt përqendrimit në shëndetin mendor dhe shpirtëror, duke kuptuar rolin e tyre në suksesin dhe lumturinë e karrierës së saj. E ndërgjegjshme për nevojën e autenticitetit, ajo hapi një rrugë vetë-zbulimit psikologjik dhe shpirtëror.

Nga ky introspeksion lindi një dëshirë e thellë për të fuqizuar gratë që, si ajo, kërkojnë autenticitet dhe qëllim në jetën korporative. Kjo shpalli misionin "Fuqizimi i Grave Lidere," duke udhëhequr një udhëtim të zbulimit të vetvetes dhe rritjes shpirtërore.

Rezarta fton të tjerët të bashkohen në këtë mision, ofrojë ndihmë për ato që ndihen të nënvlerësuara në punë, duke synuar të ndërtojnë një ndikim pozitiv dhe të gjejnë ekuilibrin në jetën personale dhe profesionale. Ajo përfundon me një ofertë për t'i ndihmuar të arriturit e qëllimeve duke përdorur metodat e saj për ndryshime të brendshme dhe të jashtme.

"Puna nga brenda jashtë" është një rrugë drejt ndryshimit shpejt dhe të qëndrueshëm. Aftësitë që mësoni do ju ndihmojnë jo vetëm në karrierë, por edhe në ndërtimin e marëdhënieve më të pasura dhe gjetjen e paqes në fusha të tjera të jetës suaj. Përdorimi i metodave dhe mjeteve për të zbuluar potencialin tuaj të fshehur dhe për të menaxhuar stresin mund të sjellë jo vetëm përmbushje personale, por edhe një ndikim pozitiv në jetën tuaj.

Në rolin e saj në BNY Mellon, Rezarta, përveç kontributit të saj në fushën e financave, ka angazhuar veten në programin e Komitetit të Grave në Inxhinieri dhe është një ndihmës e parë në Këshillin e Mirëqenies. Avokimi i saj për shëndetin mendor ka shpërblyer me shumë çmime si Kampione e Shëndetit Mendor.

Nëpërmjet përvojës së saj të pasur, ajo shpalli një mesazh të fuqishëm të "fuqizimit të grave lidere." Duke ecur përtej përgjegjësive profesionale, Rezarta, e njohur për suksesin e saj në industrinë bankare dhe përkatësisht për aftësitë që ka fituar nga jeta me një djalin autik, shërben si një trajnere e jetës për të tjerët, sidomos për femrat.

Nepermjet seancave inovative te trajnimit, ne te cilat ajo vendos objektiva te guximshem dhe thekson diskutime te thella mbi praktika te ndryshme psikologjike dhe filozofike; klientet e saj mësone aftesite që u nevojiten per te kaperxyer d o pengesë, duke krijuar nje bollëk gezimi, kuptimi dhe vrull perpara si ne perpjekjet e tyre personale ashtu edhe ato profesionale. Perveç iniciativave te saj te trajnimit, Rezarta ësht autore e "Zbulon se farë fshihet pas betejs suaj te punës dhe krijoni jetën tuaj ideale- Ushtrimi per balancimin e punës dhejetes".

Misioni kryesor i Rezartës është shërbesimi ndaj njerëzimit dhe fuqizimi i individëve që të bëhen më të vetëdijshëm dhe të ndërmarrin hapa proaktive në jetën e tyre. Nëpërmjet përkushtimit të saj në mentorim të grave, ajo ka shfaqur pasionin dhe angazhimin në fuqizimin e grave në fushën e inxhinierisë.

Përveç kontributit në vendin e punës dhe përvojës së saj si trajnere, Rezarta është anëtare aktive e "Women in Engineering" dhe angazhohet në shumë aktivitete qytetare, duke përfshirë kontribute në kauza si Autism NOW, Girl Who Code dhe PENCIL Inc. Ajo shpreh rëndësinë e kaluarës së saj në formimin e individit të saj sot, duke e përjetuar jetën me urtësinë e Rumiut dhe duke shpërndarë dashurinë dhe ndihmën për komunitetin duke lehtësuar stresin e panevojshëm të shumë njerëzve në botën e sotme.

Në dhjetor të vitit 2023, Rezarta fitoi një vend të merituar në Marquis Who's Who, një burim prestigjoz referimi biografik për individët me meritë të jashtëzakonshme. Kjo shënoi një vlerësim të lartë për arritjet dhe kontributet e saj në fushën e inxhinierisë dhe më gjerë.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat