Shikim mbi foto

Kultura

Shikim mbi foto

Nga: Nezafete Jakupi Më: 19 shkurt 2021 Në ora: 20:46
Nezafete Jakupi

-Fytyra e nënës

T’i shikoj rrudhat në ballë

sa më janë të dashura

Më thonë shumë

Nuk është përrallë

T’i shikoj sytë e skuqur

natën zgjuar e kalon

Janë këto hallet

që t’kanë kapluar

e askujt s’ia tregon

T’i dëgjoj fjalët e heshtjes

që me to derdhë mërzinë

Ta kuptoj dhembjen e madhe

por s’mund ta prish qetësinë

T’i shikoj shikimet tua

janë në miliona udhëtime

Një shikim i Yti shpie

drejt tek unë o zemra ime

T’i dëgjoj lutjet tua

janë të ndara për të gjithë

Por lutja jote për tek unë,

reflekton si shkop magjik

T’i dëgjoj rrahjet e zemrës

O, e shtrenjta dashuri

Për teë gjithë ke nga një rrahje

por për mua n’veçanti

Ta shikoj lotin e ngrirë

n’ buzët tua tek bie

Loti i pastër e i dëlirë

që i jep udhë një porosie !...............

COPËZAT E KUJTIMEVE

Të zgjohesh në mëngjes

pas një nate me ëndrra maratonike

dhe të mbledhësh copëzat

e kujtimeve të tyre nëpër jetë

Të krijosh pamje për të cilën njerëzit

S`do pyesnin për çmimin e tyre

vetëm e vetëm që t`i kishin në ndonjë cep

të jetës së tyre

Atë bardhësi magjike të asaj fotografie

Atë burim energjie që shkëlqen porsi diamante

I cili i reziston kohës e i bën dritë ardhmërisë

Kjo është vet jeta

që na bën të kuptojmë

së gjerat e bukura s'shiten

as s'blehen ato thjeshtë janë në NE

Dhe ecin me ne

duke lenë gjurmë nëpër kohë

e duke e rritur fotografinë për të ardhmen

me copëzat e kujtimeve të lena pas

Që të shtyjnë të vazhdosh përpara

edhe më me forcë

E pjesëz e forcës së jetës

janë njerëzit me të veçantë

Edhe kur ta thyejnë dëshirën

Ti nuk i urren

por sa më shumë që iu largohesh

aq më pranë ju shkon

Gjerat e çmuara e të sinqerta kurrë nuk njollosen

Mbeten tempull i admirimit.

KUR S`DO JEM KËTU

As nuk dua këngë

As nuk dua poezi

As nuk dua art

As fotografi

Nuk dua të dëgjoj

As radio e as TV

As n'teatër nuk dua të shkoj

E as të shikoj komedi

Nuk dua të këndoj

Nuk dua as të qajë

Nuk dua as juve t'ju dëgjoj

Me thatë

Vet ke faj

Nuk dua

Sot nuk dua

Nesër do do të jem

Të shokët e mi

E ju do më thurni lavde

Trimi ka luftuar për Liri

Nuk dua.

N'KËNGË TË QYQES

Këndo dallëndyshe

këngën e qyqes

Këndoje atë këngë

në çdo vend ku shkon

Këngën e qyqes

me zanin tand kur e dëgjojnë

Të betohem

edhe shqiponjat do ta këndojnë

Këndo dallëndyshe

këndo atë vajtim

Këndo se kangë e qyqes

n'kët vend n'au bë himn

Ik e ik mbi re

Kangën mos ndalo

Jo veç n'stinë t'pranverës

Por n'çdo kohë kendo

Zani yt i bukur

le t'jehoj n'çdo qiell

Këndoja kangën qyqes

Se zani saj u shterr!

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat