Ne mund ta mashtrojmë trupin me një lëkurë tjetër, por kurrë zemrën me një shpirt tjetër - Bota Sot
Ne mund ta mashtrojmë trupin me një lëkurë tjetër, por kurrë zemrën me një shpirt tjetër

Life style

Ne mund ta mashtrojmë trupin me një lëkurë tjetër, por kurrë zemrën me një shpirt tjetër

Më: 9 nëntor 2019 Në ora: 14:40
Ilustrim

Është e mundur të mashtrojmë trupin, ta ngatërrojmë atë me një lëkurë tjetër, por nuk është e mundur të mashtrojmë zemrën me një shpirt tjetër. Ndjesitë që ne i provojmë me trupin tonë janë shumë më sipërfaqësore sesa ato që i ndjejmë me shpirtin tonë.

Çdokush mund të ketë sukses të ndikojë në hormonet tona, por shumë pak njerëz arrijnë të zgjojnë shpirtin tonë. Ndoshta për këtë arsye në ditët e sotme, shumë marrëdhënie që fillojnë, mbarojnë shumë shpejt, duke mos arritur të përfshijnë pjesën më të ndjeshme dhe të fshehtë të vetvetes.

Kur nuk ndjehemi mirë në një marrëdhënie mund ta lëmë pa dëmtuar ndjenjat  dhe zemrat tona, por kur bëhet fjalë për një lidhje shpirtrash, nuk mund të gënjejmë vetveten, sepse nuk është e lehtë të gjesh një lidhje që arrin tek dimensioni i bashkimit të dy shpirtrave.

Kjo është arsyeja pse ne themi se mund ta mashtrojmë trupin me një lëkurë tjetër, por kurrë zemrën me një shpirt tjetër. Kur dy shpirtra që lindin të jenë së bashku ndahen, në jetën e tyre vendoset një ndjenjë trishtimi dhe zbrazëtie, sikur humbasin drejtimin dhe kuptimin e ekzistencës së tyre. Ata e dinë që herët a vonë do të takohen përsëri, por koha dhe vendi varen nga rrethanat që nuk mund të kontrollohen.

Shpesh, edhe me një dashuri të fortë, një marrëdhënie që duket se përfshin të gjithë personin, jo vetëm aspektin fizik, dy shpirtrat duhet të marrin rrugë të ndryshme për të jetuar përvoja të reja, të mësojnë mësimet e tyre, të gjejnë rrugën e duhur dhe të takohen përsëri, në një fazë më të mirë. Kjo varet nga detyra dhe misioni që secila prej tyre duhet të kryejë. Sidoqoftë, kjo ndarje në jetën tokësore nuk i pengon ata të mbajnë kontakte.

Në fakt, shpirtrat që i përkasin njëri-tjetrit janë gjithmonë në gjendje të komunikojnë, forcojnë lidhjen pavarësisht distancës, duke mbajtur një kontakt deri në momentin kur ata takohen. Kur kjo ndodh, ne nuk e lejojmë më veten të mashtrohemi nga lidhjet e rreme dhe zemra jonë e kupton se askush tjetër nuk do të na sjellë kaq shumë lumturi dhe plotësi.

Ne duhet të mësojmë të njohim mundësinë e madhe që kemi kur takojmë shokët tanë të shpirtit dhe të kuptojmë se çfarë përvojash duhet të jetojmë në jetën tonë para se të lidhemi me atë që na kompleton. Për disa do të jetë një rrugë më e thjeshtë, për të tjerët më pak. Deri atëherë gjithçka duket e errët dhe pa vlerë, por kjo nuk do të thotë se nuk do të ndodhë.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat