Ekziston një ndryshim i madh midis të qenët i dashuruar me dikë dhe ta duash vërtetë atë

Life style

Ekziston një ndryshim i madh midis të qenët i dashuruar me dikë dhe ta duash vërtetë atë

Më: 25 tetor 2020 Në ora: 10:01
Ilustrim

Sado e çuditshme që mund të duket, ekziston një ndryshim i madh midis dashurimit me dikë dhe ta duash vërtetë atë. Ka vërtet ndryshime të rëndësishme midis këtyre dy fazave, të cilat mund të vijnë si pasojë e njëra-tjetrës, ose jo. Të jesh i dashuruar me dikë sigurisht që do të thotë të ndjesh zemrën tënde duke rrahur. Në disa raste do të thotë të ngatërrosh këtë gjendje shpirtërore vetëm me dëshirën.

Dashuria, ajo që shpesh ka vetëm një arbitër, ose gjykatës të madh, domethënë kohën, është një ndjenjë që ndërtohet ditë pas dite dhe që zgjidhet sidomos në momentet më të vështira dhe më pak të shkëlqyera. Të jesh i dashuruar me dikë dhe të duash vërtet janë faza të ndryshme, kushte që mund të lulëzojnë në kohë dhe situata të ndryshme. Shpesh ndodh që ju mund të bini në dashuri me dikë, me shikim të parë. Por është një tërheqje, një alkimi e këndshme që në fund të fundit mund të dalë jo e vërtetë. Ose nuk u rezistoni shtytjeve që jeta paraqet, madje edhe në një mënyrë mjaft të vrazhdë.

Dashuria e vërtetë është një ndjenjë që nuk bazohet vetëm në tërheqjen. Formohet dhe ushqehet me respekt dhe mbështetje reciproke.

Pra, le të shohim së bashku disa ndryshime midis të qenit i dashuruar me dikë dhe ta duash vërtet atë.

Ju vendosni partnerin tuaj në radhë të parë

Të duash dikë do të thotë të vendosësh personin tjetër, nevojat dhe mirëqenien e tij para atyre të tua. Do të thotë të dish të heqësh dorë ose të presësh. Kjo është shpesh e vështirë kur mendimi i vetëm, tipik i rënies në dashuri është ai i gjithçkaje dhe menjëherë.

Partneri lihet i lirë

Një tjetër nga ndryshimet e mëdha midis rënies në dashuri me dikë dhe dashurimit të vërtetë të tij ka të bëjë me besimin dhe lirinë që jepet dhe kërkohet brenda çiftit. Shpesh të jesh i dashuruar do të thotë të përjetosh ndjenja të forta xhelozie, ndërsa në një marrëdhënie dashurie të vërtetë, partneri nuk i frikësohet asgjëje.

Të gjitha aspektet e jetës janë të ndara

Të duash vërtet dikë do të thotë të jesh prezent sidomos në kohë të vështira. Por jo gjithçka shkon si duhet dhe jeta ndonjëherë i nënshtrohet testeve të rënda. Të biesh në dashuri me dikë dhe ta duash vërtet janë dy aspekte të ndryshme. T’i ngatërrosh ato, do të thotë të mos bësh drejtësi, madje dhe të mos kesh respekt për secilën nga këto dy ndjenja. Gjë që mund të jenë pasoja të njëra-tjetrës, ose ndoshta jo. Vetëm koha mund të tregojë dhe zbulojë natyrën e vërtetë të një ndjenje.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat