PISA dhe komprometimi i shtetit të Kosovës!

Opinione

PISA dhe komprometimi i shtetit të Kosovës!

Nga: Skënder MULLIQI Më: 3 dhjetor 2019 Në ora: 15:19
Skënder MULLIQI

 Një fjalë e popullit thote:"Qysh është hoxha është edhe gjemati". Shumë i saktë më duket ky konstatim.

Çfarë i patem ata që e drejtuan shtetin në përgjithesi dhe arsimin në veqanti, i kemi edhe punët

llugë në të gjitha fushat e jetës. Nuk është pritur një vleresim ndryshe së më këto PISA dhe më keta njerez

 që e drejtuan arsimin për 20 vite  ,  do të kemi arsim të nivelit të mirë,

te bëhëmi shtet ligjor,dhe as  te kemi shtetndertim dhe mirëqenje të përgjithshme.

Me këta të paditur qe u instaluan në pushtet edhe më bekimin tonë , nuk është pritur  ti kemi punët më mirë.

 Na erdhën në krye të institucioneve të dijës gjithfarë bulmeti, me diploma falso,

madje këta analfabet potencial arriten të marrin titujtë më të lartë.Arritën ta "okupojnë" univerzitetin si vatër të dijës .

Asnjë qeveri nuk hartoje programe konkrete të shkollimit si në botën përendimore,

ku kuadrot përcaktohen sipas nevojës  të zhillimit ekonomik të vendit. Po, kush me i hartuar planet e tilla?

jo vetëm në arsim.

Askush! Së këto qeveri të deritashme u udhehoqën nga ata  që

më shumë punuan për realizimin e interesave përsonale

 .Kjo është e dhimbshme dhe e tmershme për një popull.

Aty ku niveli i arsimit është

kaq i dobët si në Kosovë, jo që  vonohet përspektiva e një vendi , por ajo rrezikon të shuhet.

Ambasadorët më të mirë të një kombi dhe shteti janë njerëzit e kulturës dhe të dijës.

Ata që nuk kan qka më i dhënë

arsimit, qysh kanë të japin dije neper shkollat tona! Më të dobët janë shumë arsimtarë së vet nxënësit?!

Kryhet arsimi madje edhe i mësem dhe

shumë nga ata qe i kryejnë  këto shkollime  superiore

nuk e dinë as tabelën e shumzimit, nuk i dinë as gjerat elementare gjeografike

, e lere më kur bëhët fjalë për shkencën...!  

Shumë është bërë me mediokriotete dhe gjysem analfabet.

Kompremetimi i një shteti nuk ka brira, dhe më këto kondita  

as gjasat minimale nuk ekzistojnë që në të bëhëmi konkurrent më simotrat e vendeve të Evropës.

Të shpresojmë së qeveria e re, do të bëjë reforma rrënjësore në arsim dhe në të gjitha

sistemet, nese vërtetë dëshirojmë të ndërtojmë arsim dhe shtet si duhet...

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat