Apple e kundërshton këtë propozim

Teknologji

Apple e kundërshton këtë propozim

Më: 24 shtator 2021 Në ora: 15:04
Foto ilustrim

Bashkimi Evropian ka njoftuar se do të urdhërojë futjen e karikuesve universal për telefonat celularë. Edhe pse ndryshimet e paralajmëruara ende nuk kanë ndodhur, Apple tashmë mund të detyrohet të bëjë disa ndryshime me këtë njoftim.

“Konsumatorët evropianë kanë qenë prej kohësh të frustruar që kanë ngarkues të papajtueshëm në sirtarët e tyre. Ne i kemi dhënë industrisë më shumë se kohë të mjaftueshme për të dalë me zgjidhjet e veta, por tani është koha për të futur masa legjislative për karikuesit e përbashkët”, tha Margarete Westanger, Shefe e teknologjisë së BE-së. Ajo shtoi se kjo është një fitore e rëndësishme për përdoruesit dhe mjedisin, në përputhje me aspiratat e gjelbra dhe dixhitale.

Sipas Komisionit Evropian, qytetarët e BE -së kanë mesatarisht tre karikues.

Sipas Komisionit Evropian, rreth 2.8 miliardë euro në vit shpenzohen për blerjen e ngarkuesve shtesë, të cilët nuk dorëzohen së bashku me pajisjen. Zyrtarët evropianë kanë bërë përpjekje në të kaluarën për të detyruar industrinë të standardizojë karikuesit.

Apple nuk është e kënaqur me idenë e karikuesve unikë

Apple tashmë ka reaguar ndaj ndryshimeve të reja, duke thënë se është e shqetësuar që rregulloret strikte që kërkojnë vetëm një lloj karikuesi do të dekurajojnë inovacionin, i cili përfundimisht do të dëmtojë konsumatorët.

Sidoqoftë, në fund, ata shtuan në mënyrë diplomatike se ata “do të angazhoheshin me palët e interesuara, për t’i ndihmuar ata të gjejnë një zgjidhje që mbron interesat e konsumatorëve”. 

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat