​Gjuhët më të vështira në botë për t'u mësuar

Kultura

​Gjuhët më të vështira në botë për t'u mësuar

Më: 31 janar 2023 Në ora: 20:39
Foto ilustrim

Këto janë gjuhët më të vështirat në botë por edhe më të bukurat në vetvete por ato kanë një reputacion se janë me të vështirat për t'u mësuar.

Gjuha mandarine

Gjuha mandarine është një gjuhë tonale , që do të thotë se toni ose lartësia e përdorur kur thuhet një fjalë mund të ndryshojë kuptimin e saj. Mandarina është një zgjedhje jashtëzakonisht e popullarizuar në mesin e atyre që mësojnë një gjuhë të dytë dhe nëse të tjerët mund ta bëjnë këtë, mundeni edhe ju.

Gjuha hungareze

Hungarishtja është një gjuhë urale , duke e bërë atë të dallueshme nga shumë gjuhë evropiane që janë pjesë e familjes së gjuhëve indo-evropiane.

Gjuha arabe

Është gjuha e gjashtë më e folur në botë, por kjo nuk do të thotë se do të thotë se është e thjeshtë. Arabishtja ka një alfabet të ndryshëm, rregulla gramatikore shumë të ndryshme dhe madje një numër tingujsh.

Gjuha finlandeze

Ashtu si hungarishtja, finlandishtja është një gjuhë urale, me një sistem të rasteve dhe rregulla rreth konjugimit të foljeve që mund të duket veçanërisht e ndërlikuar për t'u zotëruar.

Gjuha vietnameze

Gjuha vietnameze është një gjuhëe shumë e vështirë dhe për të bërë një krahasim ka gjashtë tone të gjuhës në krahasim me gjuhën mandarine që ka 4 tone.

Gjuha daneze

Gjuha daneze është një përjashtim i dukshëm sepse i përket një grupi të vështirë të rregullave të shqiptimit dhe faktit se si shkruhen dhe shqiptohen fjalët daneze është e ndryshme.

Gjuha japoneze

Një nga vështirësitë me të cilat folësit ka të ngjarë të përballen kur mësojnë japonisht është fonetika. Ekzistojnë tinguj në japonisht që thjesht nuk përdoren në gjuhë të tjera, si dhe dallime në mënyrën se si shqiptohen shkronja të caktuara.

Gjuha tailandeze

Rreth 38 milionë njerëz në mbarë botën flasin Thai. Pavarësisht se keni një fjalor kryesisht njërrokësh dhe një numër fjalësh huazimi nga anglishtja, ka gjithashtu një sërë dallimesh gjuhësore që mund t'ju pengojnë lehtësisht. Gjuha tajlandeze gjithashtu përfshin shumë më tepër përemra, për të nënkuptuar çdo gjë.

Gjuha islandeze

Islandishtja dhe anglishtja mund të hyjnë të dyja në familjen e gjuhëve indo-evropiane, por të dyja ndajnë çuditërisht pak fjalë. Një nga tërheqjet më të mëdha të mësimit të islandishtes është fakti se besohet të jetë gjuha aktive më e afërt me norvegjishtin e vjetër, gjuhën tashmë të zhdukur që ndikoi fuqishëm në shumë gjuhë ekzistuese skandinave.

 

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat