Apple me 58.3 miliardë dollarë të hyra në tre muajt e parë të vitit - Bota Sot
Apple me 58.3 miliardë dollarë të hyra në tre muajt e parë të vitit

Teknologji

Apple me 58.3 miliardë dollarë të hyra në tre muajt e parë të vitit

Më: 4 maj 2020 Në ora: 18:35
Apple

Apple sapo ka publikuar rezultatet e saj financiare për tremujorin e dytë fiskal, i cili përfundoi në 28 mars 2020.

Të ardhurat e përgjithshme të kompanisë janë paksa më të larta krahasuar me të njëjtin tremujor nga viti i kaluar. Firma më e madhe amerikane me bazë në Cupertino njoftoi gjithashtu se të ardhurat nga shërbimet arritën një nivele të lartë gjatë gjithë kohës. Le t’i hedhim një sy numrave.

Të ardhurat totale të kompanisë gjatë tremujorit të dytë fiskal të vitit 2020 ishin 58.3 miliardë dollarë, që është një rritje 1 përqind mbi të ardhurat fiskale të Q2 2019 prej 58 miliardë dollarëve.

Të ardhurat neto të Apple për tremujorin ishin 11.2 miliardë dollarë, që është një rënie e lehtë prej rreth 3 përqind nga 11.5 miliardë dollarë në tremujorin e një viti më parë.

Fluksi i parave të gatshme të kompanisë gjatë tremujorit ishte 13.3 miliardë dollarë, që është 2.2 $ në krahasim me tremujorin e vitit të kaluar.

iPhone është ende produkti më i rëndësishëm i Apple pasi gati gjysma e të ardhurave të kompanisë erdhën nga shitja e tyre.

Të ardhurat e saj nga iPhone, Mac, iPad, pajisjet që barten në trup (dhe aksesorët) dhe shërbimet për tremujorin ishin përkatësisht 28.9 miliardë dollarë, 14.2 miliardë dollarë, 9.4 miliardë dollarë, 5.2 miliardë dollarë dhe 3,8 miliardë dollarë, përkatësisht.

Në krahasim me Q2 2019, shitjet e iMac, iPad dhe iPhones ranë, por kompania shiti më shumë Apple Watch dhe shërbime.

Kompania shpenzoi 4,5 miliardë dollarë në kërkime dhe zhvillim gjatë tremujorit, që ishte 15 përqind më shumë se i njëjti tremujor nga viti i kaluar.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat