“Sisteme të avancuara të mbrojtjes ajrore për FSK-në e industri e mbrojtjes”, Maqedonci me detaje nga Londra

Aktuale

“Sisteme të avancuara të mbrojtjes ajrore për FSK-në e industri e mbrojtjes”, Maqedonci me detaje nga Londra

Më: 15 maj 2024 Në ora: 17:54
Ejup Maqedonci

Ministri i Mbrojtjes, Ejup Maqedonci, ka treguar për mbështetjen e madhe që ka FSK-ja nga Britania e Madhe.

Maqedonci ka treguar se gjatë ditës ka vizituar Departamentin e Eksporteve të Sigurisë dhe Mbrojtjes së Mbretërisë së Bashkuar.

“Gjatë vizitës këtu kemi takime të rëndësishme në funksion të zhvillimit, thellimit dhe rritjes së aktivitete të përbashkëta në fushën e mbrojtjes dhe sigurisë. Sot kam pasur takimin e parë me Departamentin për eksporte të mbrojtjes dhe sigurisë. Ku kemi diskutuar me drejtorin dhe gjithë stafin e tij për mundësitë e thellimit të bashkëpunimit… në asketin e industrisë së mbrojtjes”, ka thënë Maqedonci.

Gjatë këtij takimi, Maqedonci ka bërë të ditur se u janë ofertuar sistemet më të avancuara të mbrojtjes ajroje dhe aspektit të mbrojtjes ajrore.

“Ne kemi diktuar mundësi të ndryshëm kemi marrë oferta dhe mundësi të bashkëpunimit. Ndër të tjera edhe sisteme që parashihen në fazën e tretë të tranzicionit të FSK-së. Që janë sistemet më të avancuara të mbrojtjes ajrore dhe të aspektit të mbështetjes ajrore. Ka pas vullnet të gjithë akterët që kanë qenë në takim nga de. Për të mbështetur Kosovën në sigurim e pajisjeve dhe mbështetje e më tejshëm për plotësim e kapaciteteve logjistike për nevoja operacionale”, ka shtuar Maqedonci.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat