Peci: Sot zhvilluam takimin vjetor mes Suedisë dhe Kosovës me qëllim të thellimit të bashkëpunimit ndërshtetëror

Aktuale

Peci: Sot zhvilluam takimin vjetor mes Suedisë dhe Kosovës me qëllim të thellimit të bashkëpunimit ndërshtetëror

Më: 21 qershor 2024 Në ora: 10:31
Faton Peci

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci, ka thënë se Suedia ka financuar disa projekte transformuese në sektorin e pylltarisë në Kosovë.

Ministri përmes disa fotografive, ka theksuar se me shtetin suedez takimi është zhvilluar për bashkëpunim më të thellë ndërshtetëror.

Postimi i plotë: 

Sot zhvilluam takimin vjetor mes Suedisë dhe Kosovës me qëllim të thellimit të bashkëpunimit ndërshtetëror!

Suedia ka financuar disa projekte transformuese në sektorin e pylltarisë në Kosovë të cilat kanë ndikuar në reduktimin e prerjeve ilegale përmes zbatimit të Strategjisë për Zhvillimin e Pylltarisë 2022-2030 dhe punës së Task Forcës për mbrojtjen e pyjeve. 

Nga viti 2021 deri në 2023, kemi pyllëzuar rreth 1.5 milion fidane ndërsa në kontekstin e digjitalizimit jemi në proces të investimit  të1.5 milionë eurove për realizimin e Kadastrit Pyjor.

Po hartojmë planin kombëtar për menaxhimin e gjuetisë, faunës së egër dhe ekoturizmit, dhe kemi krijuar 7 njësi emergjente për trajtimin e zjarreve pyjore. 

Sektori pyjor kontribuon ndjeshëm në ekonominë e vendit e në këtë mënyrë synojmë zbatimin e Objektivit të 15-të të Zhvillimit të Qëndrueshëm. 

Duaj dhe ruaj pyjet!

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat