​Bie qarkullimi i industrisë minerare e gurore dhe asaj përpunuese

Ekonomi

​Bie qarkullimi i industrisë minerare e gurore dhe asaj përpunuese

Më: 10 maj 2023 Në ora: 18:21
Foto ilustrim

Në muajin shkurt të vitit 2023, indeksi i qarkullimit në sektorët e industrisë, krahasuar me muajin e njëjtë të vitit paraprak, shkurt 2022 ishte: Furnizimi me ujë, veprimtaritë e menaxhimit dhe trajtimit të mbeturinave 0.45%, furnizimi me rrymë, gaz, avull dhe ajër të kondicionuar 0.03%, Industria nxjerrëse minierat dhe guroret minus -0.27% dhe Industria përpunuese minus -0.02%.

Kjo u bë e ditur në raportin e publikuar për Statistikat Afatshkurtra të Industrisë, duke paraqitur Indeksin e vëllimit industrial për muajin shkurt nga Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK).

Në këtë raport thuhet se indeksi i numrit të të punësuarve në sektorët e industrisë, krahasuar me muajin e njëjtë të vitit paraprak ishte:

Furnizimi me ujë, veprimtaritë e menaxhimit dhe trajtimit të mbeturinave 0.00%, Industria nxjerrëse minierat dhe guroret -0.07%, Furnizimi me rrymë, gaz, avull dhe ajër të kondicionuar -0.03%, dhe Industria përpunuese -0.02%. 

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat