AKP inkason mbi 1.2 milion euro nga borxhet e qiramarrësve

Ekonomi

AKP inkason mbi 1.2 milion euro nga borxhet e qiramarrësve

Më: 5 shtator 2023 Në ora: 14:58
Foto ilustrim

Agjencia Kosovare e Privatizimit për një muaj ka arritur që të inkasoi 1 milion e 226 mijë euro nga borxhet e qiramarrësve të aseteve të Ndërmarrjeve Shoqërore(NSh).

AKP njofton se Bordi i Drejtorëve në mbledhjen e saj ka shqyrtuar dhe miratuar: Raportin e Komisionit për Vlerësim të Performancës së Menaxhmentit të AKP-së për vitin 2022, Propozimin e Autoritetit të Likuidimit për shpërndarje për kreditorët e NSH-NHT Rugova-Pejë dhe NSh. magjistralja-Prishtinë, Rregulloren për heqje dorë nga asetet në likuidim sipas nenit 18.3.1 dhe nenit 18.3.2 i Shtojcës së Ligjit Nr. 04/L-034 për AKP-në, Kërkesën nga komuna e Ferizajt për dhënien e pëlqimit për kryerjen e punimeve të dëmeve në objektet shkollore përballë pallatit të sporteve Bill Clinton – Ferizaj, pronë e NSH Plantacioni, Plotësim/ndryshimin e Rregullores për organizim të brendshëm dhe sistematizim të vendeve të punës, Janë aprovuar pikat e rendit të ditës që ndërlidhen me qiradhëniet dhe është aprovuar raporti i Komisionit të banesave me ç’rast janë trajtuar 18 kërkesa të palëve.

“Gjatë kësaj mbledhje, Bordi u njoftua lidhur me asetin në pronësi të NSh “Ramiz Sadiku” – lagjja Pejton në Prishtinë nga Njësia e Negocimit Direkt.

Si dhe aprovoi 5 raporte fillestar për inicim të procedurës për shitje me negocim direkt që do t’i nënshtrohet procedurave të tjera të parapara me legjislacion për t’u finalizuar shitja sipas raportit përfundimtar i cili do t’i paraqitet Bordit për aprovim”, thuhet në raportin e AKP-së. 

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat