​Rritet qarkullimi i shërbimeve në hotele dhe numri i punësimit në sektorin e transportit

Ekonomi

​Rritet qarkullimi i shërbimeve në hotele dhe numri i punësimit në sektorin e transportit

Më: 13 shtator 2023 Në ora: 16:25
Foto ilustrim

Agjencia e Statistikave të Kosovës ka njoftuar se në muajin qershor 2023, indeksi i qarkullimit të shërbimeve kishte rritje më të madhe te hotelet me 13,71 për qind, krahasuar me muajin e njëjtë të vitit paraprak (Qershor 2022).

Ndërsa, sipas ASK-së, në muajin qershor të këtij viti, indeksi i numrit të të punësuarve kishte rritje te Transporti dhe Magazinimi për 0,96 për qind, krahasuar me muajin e njëjtë të vitit paraprak, qershor 2022.

Kurse, sipas kësaj agjencie rënie kishte në: sektorin e industrisë përpunuese 0,8 për qind, si dhe në sektorin e furnizimit me ujë, veprimtaritë e menaxhimit dhe trajtimit të mbeturinave 0,6 për qind, krahasuar me muajin e njëjtë të vitit paraprak, qershor 2022.

ASK po ashtu bën të ditur se në muajin qershor 2023, indeksi i numrit të të punësuarve kishte ulje në sektorin e industrisë nxjerrëse 0,1 për qind, krahasuar me muajin e njëjtë të vitit paraprak, qershor 2022.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat