Si të kryeni marrëdhënie seksuale. Në mënyrë që marrëdhëniet seksuale të jenë të plota, duhet të plotësohen disa kushte - Bota Sot
Si të kryeni marrëdhënie seksuale. Në mënyrë që marrëdhëniet seksuale të jenë të plota, duhet të plotësohen disa kushte

Seksi

Si të kryeni marrëdhënie seksuale. Në mënyrë që marrëdhëniet seksuale të jenë të plota, duhet të plotësohen disa kushte

Më: 17 nëntor 2019 Në ora: 18:23

Me një të ftohtë - të pakëndshme dhe të bezdisshme, por nuk ka asgjë për t'u frikësuar, dhe është e lehtë të paralajmërosh nëse një njeri e di se si ta bëjë këtë. "Nëse njerëzit e perceptojnë impotencën prosaikisht si të ftohtë," shkruan ai, "atëherë do të ishte shumë më pak. Një rast i vetëm i impotencës së përkohshme mund të aktivizojë frikën e thellë të njeriut për impotencë të përhershme. "

Por, duke qenë se ky shqetësim është i vërtetë dhe këmbëngulës, Harry Fish, një urolog amerikan, i cili u bë një autoritet për çështjen e seksualitetit, e bëri këtë pyetje në librin e tij New Naked, udhëzuesi përfundimtar i seksit për të rritur. Por ai sqaron se ky numër nuk mund të jetë një referencë për të gjithë, sepse një gjë duhet të jetë një njeri i ri energjik, plot me hormone dhe një tjetër, krejtësisht të ndryshme, të rriturit mbi 50 vjeç me rënie të niveleve të testosteronit.

Por frekuenca seksuale zvogëlohet jo vetëm me moshën e çiftit, por edhe me moshën e marrëdhënies. Ata që fillojnë të largohen, pavarësisht moshës, mund të kenë deri në dy takime seksuale të përditshme. Por kjo frekuencë zvogëlohet pasi kalojnë më shumë vite së bashku. Sipas studimeve, ajo është në rënie me 20 për qind në dekadë sa marrëdhëniet rriten. Përkundër kësaj, Fish thotë se njerëzit e martuar kanë më shumë seks se sa njerëz të vetëm, sepse të qenit afër një personi tjetër rrit mundësitë.

Gjëja më e rëndësishme që çdo njeri duhet të dijë, pavarësisht se çfarë është fuqia e tij, është se një çrregullim ereksioni është krejtësisht i shmangshëm nëse ka arsye psikologjike. Më tej në këtë kapitull jepen këshilla që do t'i ndihmojnë me sukses një njeriu ta kapërcejë atë në mënyrë të pavarur, nëse nuk ka sëmundje organike që kërkojnë trajtim nga një terapist seksual dhe nëse ai ende nuk ka pasur një neurozë seksuale.

Disa ekspertë besojnë se krahasimi me të tjerët është urrejtja dhe shumë më tepër për çështjen e seksit, sepse nëse një çift zbulon se është nën mesataren, kjo mund të shkaktojë ankth të madh, që ndikon në punën e tyre në shtrat. Përveç kësaj, shumë besojnë se kënaqësia mbizotëron në seksualitetin. "Disa njerëz e bëjnë dashurinë më pak se të tjerët, por janë më të lumtur kur bëhet fjalë për seksin", thotë Fish. Megjithatë, deri tani ai nuk e ka gjetur çiftin e parë të lumtur për të dashur dhe për të dashur pak.

Në përgjithësi, mbi mesataren nuk është serioze. Përkundrazi, kush ka një jetë seksuale aktive mbi tri herë në javë, mund të konsiderohet shumë mirë. Çfarë duhet të përfshijë sinjale alarmante nuk kërkon marrëdhënie seksuale ose zgjidhet dy herë në muaj, që është shumë më poshtë mesatares. "Në këtë martesë, diçka është e gabuar, sepse ju nuk e lini mënjanë një aktivitet kaq të këndshëm", thotë Peshku. Seksi, thotë ai, është si një termometër në një marrëdhënie dhe duhet të testohet sa herë që të matet vaji automobilistik.

E megjithatë, se është e rëndësishme të njohësh çdo njeri - edhe një penis krejtësisht jo i drejtë ose i ngritur në këmbë mund të futet në vaginë e një gruaje. Kjo quhet teknikë e butë e futjes. Ajo përshkruhet më tej.

Njeriu nuk ka arsye të frikësohet se një ditë ai do të jetë i paaftë të paguajë. Edhe nëse problemet e ereksionit bëhen të shpeshta, në shumë raste kjo është tejkaluar me sukses.

Kur ka pak aktivitet të regjistruar në këtë fushë, ju duhet të shihni se çfarë shkakton problemet. Ndonjëherë kjo është një sëmundje fizike, dhe në raste të tjera, konsumi i disa ilaçeve që reduktojnë epshin. Por mund të jetë gjithashtu një problem komunikimi. Seksologu Jose Alonso Peña bie dakord me urologun se mesatarja e seksit në një çift të qëndrueshëm është dy ose tre herë në javë. Megjithatë, si terapist, ju keni parë se frekuenca nuk është aq e rëndësishme sa cilësia. Dhe në këtë front, Peshku u përball gjithashtu me një problem serioz.

Në një studim të kryer me çifte që ranë dakord të shikojnë dashurinë, seksologët zbuluan se 45 për qind e meshkujve kanë përfunduar në vetëm dy minuta, shumë herët, sepse gratë i marrin gratë pesë deri në shtatë minuta për të arritur orgazmën. Studimi tregoi se marrëdhëniet seksuale duhet të zgjasin mesatarisht nga shtatë deri në dhjetë minuta. Duke pasur parasysh këto shifra, është e lehtë të imagjinohet se derdhja e parakohshme sot është një nga burimet më të mëdha të konfliktit seksual midis çifteve. "Dhe këto nuk janë vetëm të rinj të papërvojë, por njerëz të të gjitha moshave".

Në përgjithësi, mund të thuhet se qëndrimi ndaj potencës mashkullore është mbivlerësuar, domethënë shumë njerëz, si burra dhe gra, janë shumë të shqetësuar për të, mbivlerësojnë rëndësinë e saj.

Siç rezulton gjatë intervistave, kjo është ana psikologjike e këtij problemi, frika e rënies së vetes në sytë e partnerit dhe komprometimit, reputacionin e vet dhe aftësinë për të ndier njeriun e plotfuqishëm dhe partnerin seksual - shumicën e njerëzve që shqetësohen, jo humbjen e aftësisë së individit për të provuar orgazmën.

Në anën tjetër, është vonuar për 40 minuta, më pak e shpeshtë në të kaluarën, por në rritje për shkak të pornografisë online, një tjetër nga faktorët që sot ndikojnë në seksualitetin e çifteve të të gjitha moshave. Peshku shpjegon në librin e tij se aq afër krahut, pornografia është bërë më e madhe në një mënyrë të thjeshtëpër të shprehur presionin seksual në një masë të tillë që shumë varëshme u japin atyre shkakun.

Ai e barazon këtë zakon me ushqim të shpejtë, sepse "nëse hani vetëm atë, nuk do ta dini kurrë se çfarë është një pjatë e mirë", thotë ai. Kjo nuk do të thotë që pornografia është e keqe, pastaj të shikosh një film ndonjëherë është i padëmshëm. Çështja është se kur meshkujt shikojnë pornografinë shumë shpesh mësohen me derdhje me disa lloje goditjesh që u jepen dhe pastaj nuk përsëriten në një marrëdhënie reale me një grua. Prandaj, është më e vështirë për ata që të mbeten entuziastë për partnerin e tyre, gjë që mund të çojë në vonimin e derdhjes, si kundërthënëse, si e parakohshme, sepse çifti ndihet "i mërzitshëm dhe kjo pa përmendur se ata mund të ndiejnë dhimbje për shkak të fërkimit të vazhdueshëm" - thotë autori.

Por edhe nëse një burrë humbet plotësisht aftësinë për të provuar një orgazmë dhe kjo nuk është fatale - shumë gra që nuk kanë përjetuar kurrë një orgazmë jetojnë, ka shumë njerëz që nuk kanë përjetuar kurrë një orgazmë.

Nuk rrjedh nga ajo që është thënë se ky është një fenomen normal. Por as nuk duhet t'i jepet një rëndësi e madhe këtij problemi. Edhe humbja e një krah apo këmbë, sëmundja e rëndë e organeve të brendshme, shumë burra nuk trajtojnë me aq dhimbje sa humbja e fuqisë. Dhe absolutisht kot.

Në moshën e tretë, një hendek seksual midis burrave dhe grave mund të çojë në sinkronizim midis çifteve, gjë që do të ndikojë në frekuencën e komunikimit. Për një ekspert, prirja e jetës seksuale të një burri 55 vjeç është 15 vjet, ndërsa një grua e të njëjtës moshë "burrat, megjithatë, janë më të ndjeshëm ndaj efekteve të sëmundjes", thekson, dhe megjithëse ata kanë Viagra për të zgjidhur problemet mekanike që u janë paraqitur atyre në këtë kohë , Peshku këmbëngul që është e padobishme të zgjidhet ky problem, nëse në këtë moment ata nuk kanë mësuar të kënaqin gratë.

Ekziston një zgjidhje për të gjitha këto probleme. Peña thotë se mënyra më e mirë për të përmirësuar mesataren është rritja e frekuencës së takimeve, të cilat, përveç kësaj, do të përmirësojnë cilësinë e tyre. Specialisti sugjeron zgjedhjen një ditë në javë për t'i qetësuar ata dhe për t'u dhënë atyre liri për të eksperimentuar. "Roli i lojës, lojëra për fëmijë, lodra seksuale, aroma, masa, gjithçka është e vërtetë," thotë ai.

Së pari, edhe me një humbje të vazhdueshme të fuqisë për shkak të shkaqeve organike, mund të jetoni me të, nëse nuk bëni ndonjë tragjedi.

Së dyti, shumica e rasteve të impotencës trajtohen me sukses. Dhe në shumë raste, një njeri mund të kapërcejë një çrregullim ereksioni.

Të gjitha dëshmitë shkencore sugjerojnë se impotenca e përkohshme është një fenomen natyral dhe i përhapur. Megjithatë, shumica e njerëzve nuk pranojnë ta besojnë atë. Ose ata besojnë në të, por megjithatë, ata janë të hutuar dhe të turpëruar për fuqinë e tyre të dobët. Dhe absolutisht kot.

Në të vërtetë, për Peshqit, tema është shumë e thjeshtë. Seksi është i këndshëm dhe është mirë të përsëris gjithçka që krijon kënaqësi. Kur kjo nuk ndodh, ju duhet të shihni pse. Përkundrazi, ai thotë: "Nëse njerëzit kanë seks të mirë, ata me shumë gjasa do të gëzojnë gjithë jetën e tyre."

Gjatë disa viteve të fundit, ne kemi dëgjuar shumë herë për papillomavirin njerëzor për shkak të përparimeve të reja në shkencë, por a jemi vërtet të informuar? Ne me të vërtetë e dimë se për shkak se kush mund të ndikojë dhe si ta zbulojë atë? Kjo ndikon në cilësinë e seksit me partnerin tonë dhe a do të na dëmtojë në çështjet e dashurisë apo intimitetit që kemi me një person? Nëse jo, ky artikull do të përpiqet të përgjigjet disa nga dyshimet për këtë çështje. Për fillestarët, çfarë është kjo sëmundje?

Megjithëse termi "impotencë" përdoret gjerësisht si në jetën e përditshme ashtu edhe në literaturën shkencore, është e vështirë të përdoret ky term nga pozicionet psikoterapeutike, meqë mbart një kuptim nënçmues dhe implikim të pafuqisë. Diagnoza zyrtare e "impotencës" është një traumë serioze mendore për një njeri, i cili mund të shkaktojë depresion dhe shprese.

Ndonjëherë ndodh me lytha, të cilat shpesh shfaqen në shputën e këmbëve dhe duart, dhe rreth 40 lloje të virusit mund të infektojnë zonën gjenitale: vulva, vagina, qafën e mitrës, rektum, anus, penis ose skrotum. Infeksionet gjenitale të shkaktuara nga ky virus janë shumë të zakonshme, aq shumë sa që pothuajse të gjithë meshkujt dhe burrat seksualisht të ngjeshur në një moment në jetën e tyre pa e kuptuar atë. Për më tepër, shumica e njerëzve që tashmë kanë virus nuk e dinë këtë. Do të duket e çuditshme, por ndodh që shumica e tyre të shkaktuara nga kjo sëmundje nuk kanë fare efekte të dëmshme.

Fjala "impotencë" vjen nga latinishtja "im" - mohimi dhe "potentia" - forca - domethënë impotenca. Një nga përkufizimet e impotencës është: "Impotenca është pamundësia për të pasur marrëdhënie seksuale për shkak të paaftësisë seksuale".

Teknikisht, termi "impotencë" nënkupton që një njeri nuk mund ta futë penisin vetëm në vaginë e gruas, të bëjë fërkime dhe të ketë marrëdhënie seksuale.

Në raste të tjera, disa lloje të këtij virusi mund të shkaktojnë lythat gjenitale, por ato konsiderohen si lloje të viruseve me risk të ulët. Megjithatë, pjesa që mund të jetë e frikshme për këtë virus është fakti se mund të shkaktojë ndryshime qelizore që ndonjëherë shkaktojnë kancer të qafës së mitrës dhe lloje të tjera të kancerit në organet gjenitale dhe në fyt. Këto ndryshime quhen lloje me rrezik të lartë.

Për këtë arsye, është e pamundur të dihet me siguri kur një person është infektuar me këtë sëmundje, i cili ia ka transmetuar atë ose periudhën kohore që ai ka. Shëndeti vjen së pari, dhe në fushën e seksit dhe dashurisë, gjithmonë duhet të luajmë me kujdes, prandaj së pari duhet të shkoni te mjeku nëse vërejmë diçka të çuditshme ose kontrolloni rregullisht për të kontrolluar se çdo gjë funksionon siç duhet dhe që na pëlqen shëndet të mirë...Vijon

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat