Janari me 4.26 milionë euro të hyra më shumë se plani

Ekonomi

Janari me 4.26 milionë euro të hyra më shumë se plani

Më: 12 shkurt 2024 Në ora: 11:36
Foto ilustrim

Administrata Tatimore e Kosovës ka bërë të ditur se në muajin e parë të vitit 2024, ka arritur të mbledhë një shumë të konsiderueshme të të hyrave tatimore.

Në komunikatën për media bëhet e ditur se shuma prej 111.22 milionë euro e të hyrave të mbledhura ka tejkaluar pritshmëritë e ATK-së, duke arritur të mblidhen 14.5 milionë euro më tepër se periudha e njëjtë e vitit të kaluar, si dhe 4.26 milionë euro apo 4 % më tepër se plani.

Këto rezultate janë tregues i përpjekjeve të vazhdueshme për të forcuar zbatimin e ligjit dhe për të siguruar integritetin, besueshmërinë dhe profesionalizmin në mbledhjen e tatimeve”, thuhet në komunikatë.

“Ky sukses reflekton punën e palodhshme të punonjësve të ATK-së si dhe bashkëpunimin e mirë  me institucionet e rendit dhe ligjit por edhe me tatimpaguesit. ATK është e përkushtuar në sigurimin e një mjedisi të drejtë dhe transparent për të gjithë tatimpaguesit. Administrata Tatimore e Kosovës falënderon të gjithë tatimpaguesit për bashkëpunimin e tyre, si dhe i inkurajon ata që të vazhdojnë dhe të deklarojnë e të paguajnë tatimet e tyre në përputhje me ligjin për të kontribuar në zhvillimin e vendit tonë”, thuhet më tej në komunikatë.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat