Ministri boshnjak i Policisë: Flamuri i Republikës Serbe kurrë nuk do të valojë në objektet e BeH-së

Evropë

Ministri boshnjak i Policisë: Flamuri i Republikës Serbe kurrë nuk do të valojë në objektet e BeH-së

Më: 11 janar 2024 Në ora: 19:23
Ramo Isak

Ministri Federal i Punëve të Brendshëm të Bosnjë-Hercegovinës, Ramo Isak është deklaruar pas thirrjes që Ministria Federale e Brendshme të ndjekë penalisht personat në Federatën e Bosnjës dhe Hercegovinës pas ngjarjeve të 9 janarit.

Flamuri i entitetit Republika Serbe të Bosnjës dhe Hercegovinës nuk është flamur i BeH, nuk është flamur i Federatës së Bosnjë-Hercegovinës, dhe nuk është as flamur fetar dhe si i tillë nuk ka vend në objektet e kultit.

Shfaqja e flamurit të RS-së në objektet ortodokse në një ditë që kujtohet si dita e fillimit të gjenocidit në Bosnje-Hercegovinë, nuk është gjë tjetër veçse një provokim.

Heqja e flamurit në Konjiç nuk ka të bëjë me lirinë fetare dhe kushtetutshmërinë e garantuar me kushtetutë të serbëve të Bosnjës në entitetin e Federatës së BeH-së, por ekskluzivisht është përpjekje për të provokuar.

Dhe ne kurrë nuk do t’i pranojmë provokimet si normale dhe, në përputhje me rrethanat, flamuri i Republikës Serbe të Bosnjë-Hercegovinës nuk do të shfaqet kurrë në objekte në entitetin e Federatës së Bosnjës dhe Hercegovinës.

Sjellje e turpshme

Në të njëjtën kohë, e konsideroj të turpshme sjelljen e bartësve të funksioneve ekzekutive dhe liderëve fetarë në RS pasi protestuan para administratës së policisë në Srebrenicë pas arrestimit të personave që përhapnin urrejtje ndëretnike dhe frikësonin të kthyerit.

Unë dënoj çdo sulm apo përpjekje për të frikësuar të kthyerit në Bosnjë dhe Hercegovinë dhe do të kërkoj nga të gjitha ministritë e punëve të brendshme kantonale që të parandalojnë një sjellje të tillë, pra të ndjekin penalisht personat përgjegjës nëse ka pasur shkelje të ligjit.

Megjithatë, personat që kanë një vendbanim të regjistruar në Bosnje dhe Hercegovinë – entiteti i RS-së dhe që më thërrasin të reagoj, pa asnjë përpjekje për të dhënë përgjigje diplomatike, dua të them sa vijon: Mos provokoni. Në Federatën e Bosnjës dhe Hercegovinës, provokimet tuaja nuk shkuan mirë.

Bosnja dhe Hercegovina është një shtet i njohur ndërkombëtarisht dhe i pandashëm dhe i tillë do të mbetet, thuhet në reagimin e ministrit Isak.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat