Rifat Kukaj sa shumë e donte e Drenicën

Kultura

Rifat Kukaj sa shumë e donte e Drenicën

Nga: Skënder Karaçica Më: 12 qershor 2021 Në ora: 18:26
Skënder Karaçica

Shkrimtari për fëmijë Rifat Kukaj shpeshherë vinte në Drenicën e tij.Në takimet me shkrimatrin në udhët e Gllogocit të kohës,ai rrëfente për historinë,për frymëzimet në  krijimtarinë letrare,për  Terstenikun,për prindërit dhe sidomos për Nënën dhe vuajtjet e saj për të rritur djalin e vetëm.

Një ditë kur në udhët e kësaj qyteze me baltën e Drenicës,ecnim bashkë me shkrimtarin Rifat Kukaj,aty pari parakaloi një plak i veshur me kostumin kombëtar dhe me plisin e bardhë mbi kokë,shkrimatri e ndalin hapin dhe me tha:

- E shihni plakun e Drenicës që barra e jetës sa ia ka thyer kurrizin,por të fortë në huqet e saj  dhe...dëshi të thotë se çfarë po u bën regjimi serb dhe,e përmbylli fjalën:

- Sa të ëmbel që janë drenicakët tanë Skënder ...!Më dhashtë Zoti jetë do të shkruaj një roman më njëmijë faqe për Drenicën tonë,-fliste shkrimatri Rifat Kukaj dhe sërish e  ktheu  kokën  për të parë se si ecte plaku i thyer në kurrizin e jetës...!

Shkrimtari Rifat Kukaj sa shumë e donte Drenicën...!

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat