Ajo s'kishte faj

Kultura

Ajo s'kishte faj

Nga: Agim Desku Më: 19 korrik 2021 Në ora: 07:44
Agim Desku

Ajo s'kishte fuqi më i ndalue demonët

Përse vdekja ia puthi buzët

Nuk e kishim "trimërinë "e perandorëve

Mbetëm peng ëndërrash të lirisë

T'i vras perandorët e kisha dëshiru

Por ata më vranë e me shanë mua

Tani sikur kot bie çdo ditë shi

Askush s'mund t'i lajë apokalipsat

Ndalova me të shpejt verbërimin e tokës

Buzët u çanë në mijëra copa atomesh

Një ditë do ta puthin kohën e lirisë

Do të ringjallën bashkë me Prometheun

Buzët nuk kanë faj kur u puthën me vdekjen

Sy me sy u ngritēn në beteja të çlirimtarëve

Njërën dashuri sot e fal në Çamëri

S'kam fuqi t'i harroj plagët e buzëve të etura.

Koha e kalit

Të jetosh kohën e kalit

Do të thotë se je i sinqertë

Dhe unë linda në kohë të pakohë

Kur në vend të bukës dhe ujit

Na u shtrue sofra plotë plumba vrasës

Kohën e kalit e morën me vete

Mjeranët e shekullit të marrë

Kam shumë për të thënë

Edhe çfarë s'më vie në mendje

Janë mëkate të shumta të kohës

Hingëllimat e kalit dhe ulurima ujqish

Ma morën edhe kohën time

Më lanë në kryqëzimin e saj

Të vetmuar me besën e dhënë

Njëqind fytyra ia ndërruan kohës

Në tempull lutjesh e kanë forcue

Nuk dihet nëse ka uratë tjetër a ferri

Bota çdo çast mbetët peng perandorësh

Më kërkuan të bëhem hero i kohës së kalit

Ndoshta i kam takue protestave për liri

Plagët i kam të pashëruara nëpër beteja

Tokën kur ma shitën më vdiq koha ime

Veç koha e kalit na i ruan dashuritë e djallit

E kotë është lutja ime për atdheun e lirë

Ju duhet kohë t'i mundim dhembjet e shpirtit

S'di as për vete kur do të kem fytyrë të bukur.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat