Arti i stabilitetit emocional

Kultura

Arti i stabilitetit emocional

Nga: Albina Hyseni Më: 28 korrik 2021 Në ora: 10:59
Albina Hyseni

Kritika është përdorur gjerësisht në shkencë, art dhe në jetën publike. Kritikët shkencorë, në varësi të objektit të saj, është pjesë e atyre ose disiplinave të tjera shkencore: kritika letrare është një nga seksionet e studimeve letrare, kritika e seksionit artistik të historisë së artit, seksion teatror të teatrove etj. Koncepti i mekanizmave të mbrojtjes psikologjike i paraqitet A. Freud, në veçanti në punën e saj "Psikologjia i dhe Mekanizmat mbrojtës", e cila u botua në vitin 1993. Duke marrë parasysh mbrojtjen psikologjike si një nga mekanizmat e përshtatjes dhe integrimit të individit, besonte se ata ishin të pavetëdijshëm, të fituara në procesin e zhvillimit të personalitetit të mënyrave të arritjes së të forcave të kundërta ose të realitetit të mësipërm.

A. Freud (pas babait Z. Freud) besonte se mekanizmi mbrojtës u bazua në dy lloje të reagimeve:

Mbrojtja nuk është "e ndërtuar" nga lindja e një strukture personale. Në procesin e socializimit, mekanizmat mbrojtës lindin, ndryshojnë, rindërtohen nën ndikimin e ndikimeve sociale. Për shembull, mbrojtja mund të shkojë në altruizëm ose akumulimin e vlerave, etj. Në fund të fundit, mbrojtja psikologjike bëhet një mënyrë e ekzistencës së depozitave, dëshirave, nevojave të parealizueshme.

Siguria psikologjike është pronë e një personaliteti të pjekur, i cili varet nga inteligjenca, vëmendja, tendenca për të analizuar, kritike të të menduarit dhe stabilitetit emocional. Ka disa teknika të verifikuara të mbrojtjes psikologjike.

Nëse një apo edhe disa bletë ju kafshojnë, mund të jetë e dobishme për shëndetin tuaj. Por nëse jeni bashkangjitur në OS Swarm ose do të gjeni veten një viktimë e kafshimit të një gjarpri helmues, ju nuk mund të jeni përgjegjës. Konkurrentët tuaj, keqardhësit ose armiqtë janë në gjendje të aplikojnë ju jo më pak dëm, vetëm duke përdorur fjalët plagë si një armë psikologjike. Dhe sa më gjatë të shqetësoheni për këtë, aq më shumë shanse do të jeni në kampin e humbësve.

Pritja "Teatri i absurdit". Ju mund të përdorni një pritje të tillë të mbrojtjes psikologjike, si ta sjellni situatën në absurditet. Kjo është në parim të njëjtën gjë për të bërë një fluturim elefantësh. Kjo është, me zë të lartë, hiperbulsate është e panjohur se çfarë vetëm dikush lë të kuptohet, dhe kështu papritmas hedhin jashtë armë psikologjike nga duart e armiqve të tyre ose keqardhësit e keq. Qëllimi juaj është të bëni ndonjë prishje të të padrejtë që nuk shkaktojnë asgjë tjetër përveç të qeshurit. Kjo është zgjidhja e problemit, si të mbrosh veten nga një sulm psikologjik.

Pritja "Teatri i Kukullave". Nëse është e vështirë për ju të komunikoni me njerëz të rëndësishëm emocionalisht për ju, përdorni këtë teknikë. Paramendoni se ata janë vetëm karikaturat e TV tregon "kukulla". Dhe le të thonë të pakuptimta, duke komunikuar mes tyre. Dhe vetëm e shihni atë nga ana dhe merrni vlerësimet tuaja. Luaj këtë shfaqje deri sa të qeshni. Qeshja juaj është një tregues që teknika ka punuar.

Prandaj them se përveç mënyrave psikologjike për të reduktuar stresin e tyre psiko-emocional, ka mënyra për të mbrojtur (rregullat e sjelljes), duke kontribuar në krijimin e një situate të favorshme sociale dhe psikologjike gjatë diskutimit.

Albina Hyseni

Studiura Adiministraten Publike

Mardhenjet Nderkombetare Studimet Evropiane

Njohuri te gjera Psikologjike

Teknike Farmaceutike

Teksteshkuese Shkencore

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat