5 mite të gabuara mbi seksualitetin tek femrat që nga sot nuk duhet t'i besoni më - Bota Sot
5 mite të gabuara mbi seksualitetin tek femrat që nga sot nuk duhet t'i besoni më

Seksi

5 mite të gabuara mbi seksualitetin tek femrat që nga sot nuk duhet t'i besoni më

Më: 24 gusht 2019 Në ora: 06:18
Ilustrim

Flitet shumë për kënaqësinë e femrës, zonat erogjene dhe orgazmën, megjithëse kjo temë dihet ende pak edhe sot, edhe për shkak të disa miteve.

Siç ndodh shpesh me seksin në fakt rreth kënaqësisë femërore kanë lindur disa legjenda që janë vërtet të vështira për tu besuar. Le të zbulojmë së bashku më shumë dhe të jetojmë lirshëm seksualitetin tonë.

Gratë nuk e pëlqejnë seksin. Asgjë nuk mund të jetë më e rreme! Shumë njerëz besojnë se burrat kanë një dëshirë shumë më të fortë se gratë. Në realitet është gënjeshtër. Ne gratë mendojmë të bëjmë dashuri gjatë ditës, thjesht nuk e themi atë, ne e mbajmë për vete dhe nuk e ndajmë atë që na erdhi në mendje me shaka apo reagime të dukshme fizike. Për më tepër, seksi do të thotë para së gjithash kënaqësi dhe është diçka që jo vetëm burrat por edhe gratë shijojnë.

Penetrimi çon në orgazëm. Nuk ka asgjë të vërtetë në të gjithë këtë. Nëse te burrat kënaqësia është diçka "mekanike", te gratë ligjërimi është shumë i ndryshëm. Orgazma është diçka që lidhet jo vetëm me trupin, por edhe me mendjen, dëshirën dhe eksitimin që rritet. Penetrimi nuk është i mjaftueshëm për të arritur kulmin, por nevojiten shumë më tepër.

Për të bërë seks duhet ta duash partnerin. Ndoshta dikur ishte ashtu, por vetëm sepse shoqëria e imponoi atë tek ne. Sot seksi është diçka që përjetohet në liri totale nga gratë pa kufij dhe paragjykime. Kjo do të thotë se nuk ka nevojë të provoni një ndjenjë që personi tjetër të arrijë orgazmën, por një përfshirje e fortë psikofizike është e mjaftueshme.

Gratë nuk masturbohen. Edhe në këtë rast, fjala "bëj, por mos thuaj" vlen. Autoerotizmi praktikohet nga shumë gra, por shumë pak e ndajnë këtë "sekret intim" të vogël me të tjerët.

Nuk është e rëndësishme që gratë të arrijnë orgazmën. Absolutisht jo! Orgazma është fundi i një marrëdhënie të dyanshme, kështu që pse gruaja nuk do të dëshironte të bashkohej me të?

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat