Dënim me gjobë në shumë prej katërmijë (4.000) euro ndaj të pandehurit Z.E për konflikt të interesit

Kronikë e zezë

Dënim me gjobë në shumë prej katërmijë (4.000) euro ndaj të pandehurit Z.E për konflikt të interesit

Më: 1 dhjetor 2021 Në ora: 10:43
Gjykata Themelore në Pejë

Gjykata Themelore në Pejë -  Departamenti për Krime të Rënda ka shpallë  aktgjykim dënues ndaj të pandehuritZ.Epër shkak se:

Me datë 20.02.201, si person zyrtar në cilësinë e kryetarit të Komunës së Klinës  e ka ditur se vajza e tij ka për të aplikuar në pozitën mjeke e praksës së përgjithshme në QKMF, ka marr pjesë personalisht në çështjen zyrtare -administrative duke marr vendim me të cilin ka formuar komisionin për zhvillimin e procedurave për themelimin e marrëdhënies së punës bazuar në konkursin e publikuar me datë 02.02.2018, për pozitën "Mjek i praksës së përgjithshme" (një ekzekutues), në atë mënyrë që komisioni në fjalë, e ka përzgjedh vajzën e të pandehurit si më të suksesshmen duke e punësuar te njëjtën si mjeke tëpraksës së përgjithshme në Qendrën e Mjekësisë Familjare.

Me këto veprime i pandehuri Z.E ka kryer vepër penale konflikt interesi nga neni 422 par.1 të KPRK-së

Të pandehurit Z.E gjykata i shqiptoj dënimin me gjobënë shumë prejkatërmijë(4.000) euro, të cilin dënim obligohet ta paguaj në afat prej gjashtë (6)muaj, nga dita e plotfuqishmërisë së aktgjykimit. Nëse i pandehuri, dënimin me gjobë nuk e paguan brenda afatit të caktuar atëherë, të njëjtit dënimi me gjobë do t’i shndërrohet në dënim me burg duke ju llogaritur një (1) ditë burgu për çdo njëzet (20) euro të gjobës.

I pandehuri u obliguan që në emër të shpenzimeve të paushallit gjyqësor, tëpaguaj shumën prej njëqind (100) euro, si dhe në emër të taksës për kompensimin për viktimat e krimit shumën prej pesëdhjetë (50) euro, e të gjitha këto në afat prej pesëmbëdhjetë (15) ditësh pasi që aktgjykimi të bëhet i plotfuqishëm.

Gjykata ka vlerësuar propozimin e prokurorisë për shqiptimin e dënimit plotësues ndalimi i ushtrimit të funksioneve. Prandaj gjykata, bazuar në veprën penale që i vihet në barrë dhe dënimin  e shqiptuartë pandehurit,faktin se vajza e tij tanimë nuk punon në atë pozitë dhe nuk ka arsye se mund të pritet përsëritja e veprës, nuk ka shqiptuar dënimin plotësues të propozuar.

Kundër këtij Aktgjykimi pala e pakënaqur ka të drejtë ankese në Gjykatën e Apelit.

Të nderuar lexues të gazetës “Bota sot”, komentet që përmbajnë fyerje, ofendime dhe sharje nuk lejohen në portal. Andaj, komentet e juaja do të kalojnë në filtra për aprovim dhe të tillat që përmbajnë gjuhë që nuk përkon me rregullat, nuk do të aprovohen. Ju faleminderit.
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat