Analisti vjen me një parashikim të ‘keq’: Për shkak të këtyre liderëve, Kosova mund të rikthehet nën mbikëqyrjen e Serbisë!

Aktuale

Analisti vjen me një parashikim të ‘keq’: Për shkak të këtyre liderëve, Kosova mund të rikthehet nën mbikëqyrjen e Serbisë!

Nga: A.M. Më: 26 mars 2023 Në ora: 11:52
Harta e Kosovës

Analisti politik Lirim Gashi përmes një shkrimi në rrjetin e tij social Facebook ka bërë një analizë lidhur me veprimtarinë e krerëve të Bashkësisë Islame në Kosvovë.

Sipas tij, përveç tentimit të shtrirjes së ndikimit të tyre në sport, muzikë, edhe në disa parti të rëndësishme politike shqiptare që

mbështesin fuqimisht islamin ekstrem dhe janë të lidhur me udhëheqës fetarë që po e përhapin në zona ku nuk ka pasur kurrë xhami.

“Pas 20 vitesh, një pjesë e Kosovës do të duket si Kandahari, ndërsa fuqitë perëndimore do të ndryshojnë dalëngadalë mendimin e tyre për shqiptarët dhe kështu do të vendosin ta kthejnë Kosovën nën mbikëqyrjen e Serbisë.

Kur të arrihet kjo, Serbia do të ketë dorë të lirë për të përsëritur aksionin e dëbimit të shqiptarëve në Turqi, këtë herë jo me dhunë, por duke i joshur ata nëpërmjet liderëve fetarë, gjoja për të punuar në Turqi përmes premtimit për kushte ideale për punë dhe jetë.

Për këtë Serbia ka dritën jeshile të shtetit turk”, shkroi ndër të tjera Gashi, përcjell “Bota sot”.

Shkrimi i plotë

Rreptësisht konfidenciale 2

Kur të merremi veshë me operativët tanë shqiptarë në Kosmet, mjetet e grumbulluara mund t'i transferojmë nga ambasadat e vendeve islame në Beograd atje poshtë dhe pjesa më e madhe e mjeteve duhet të investohen në ndërtimin e xhamive.

Ne duhet të gjejmë vendet më të përshtatshme për të ndërtuar xhami, gjegjësisht njëqind vendet më të dukshme pranë autostradave, shkollave, si dhe qendrave të qyteteve të mëdha.

Xhamitë në fshatrat e mëdha duhet të dyfishohen dhe trefishohen.

Përveç xhamive, gjithandej duhet të shtrihen shkollat ​​(medreset) islame, ndërsa në ato vende ku nuk ka interes, fëmijët dhe të rinjtë duhet të transferohen për të mësuar Islamin në rajone ku Islami është më i rëndësishëm se kombi, si p.sh. në Mitrovicë. , Vuçitmë, Gjeneral Jankoviq, Kaçanik, Dragash dhe Prizren.

Përveç operativëve shqiptarë, një kontribut të madh do të japin edhe njerëzit tanë të besuar nga Maqedonia, Bosnja dhe Sanxhaku, si dhe romët të cilët janë të gatshëm të punojnë për ne dhe të pranojnë aktivisht Islamin.

Krerët e Bashkësive Islame të Serbisë, Maqedonisë, Kosovës dhe Bosnjë e Hercegovinës janë nën kontrollin tonë dhe po punojnë për përfshirjen e sa më shumë njerëzve të njohur dhe me ndikim në komunitetin shqiptar nga sporti, muzika, mediat dhe veçanërisht politika.

Në disa parti të rëndësishme politike shqiptare tashmë kemi njerëz që punojnë shumë për ne!

Ata mbështesin fuqimisht islamin ekstrem dhe janë të lidhur me udhëheqës fetarë që po e përhapin në zona ku nuk ka pasur kurrë xhami.

Njerëzit tanë të Bashkësisë Islame të Kosovës janë të deleguar në vendet perëndimore dhe në Sanxhak, ku janë nën mbikëqyrjen dhe mbështetjen e ambasadave tona, veçanërisht në Zvicër, Gjermani dhe Belgjikë.

Kjo do të na lejojë të dislokojmë dukshëm më shumë operativë shqiptarë jashtë vendit në çdo cep të Zvicrës dhe Gjermanisë, ku jetojnë shqiptarët më të pasur dhe më të fuqishëm që dikur kanë mbështetur Ibrahim Rugovën.

Poshtë në Kosmet duhet të krijohet një atmosferë e tillë që njerëzit të ndihen sikur jetojnë në një vend të huaj kur të kontaktojnë me atë pjesë të rinisë së indoktrinuar që shmangin daljen jashtë vendit, ndërsa pjesa tjetër e të rinjve duhet të inkurajohet ditën dhe natën për të zgjedhur Islamin para kombit.

Pas 20 vitesh, një pjesë e Kosovës do të duket si Kandahari, ndërsa fuqitë perëndimore do të ndryshojnë dalëngadalë mendimin e tyre për shqiptarët dhe kështu do të vendosin ta kthejnë Kosovën nën mbikëqyrjen e Serbisë.

Kur të arrihet kjo, Serbia do të ketë dorë të lirë për të përsëritur aksionin e dëbimit të shqiptarëve në Turqi, këtë herë jo me dhunë, por duke i joshur ata nëpërmjet liderëve fetarë, gjoja për të punuar në Turqi përmes premtimit për kushte ideale për punë dhe jetë. .

Për këtë Serbia ka dritën jeshile të shtetit turk.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat