​Vazhdon konferenca "Parlamentarizmi dhe Rezoluta 1325: Perspektivat nga Ballkani Perëndimor"

Aktuale

​Vazhdon konferenca "Parlamentarizmi dhe Rezoluta 1325: Perspektivat nga Ballkani Perëndimor"

Më: 24 shkurt 2024 Në ora: 07:29
Foto nga konferenca

Në Kuvendin e Republikës së Kosovës sot vazhdon punimet konferenca rajonale "Parlamentarizmi dhe Rezoluta 1325: Perspektivat nga Ballkani Perëndimor".

Konferenca nis në orën 10:00 dhe është organizuar nga Grupi i Grave Deputete të Kuvendit të Republikës së Kosovës, përmes fascilitimit të Institutit Kombëtar Demokratik (NDI), nëpërmjet përkrahjes së Agjencisë së SHBA-së për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) në Kosovë, Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC) në Kosovë, si dhe Ambasadës Kanadeze në Kroaci dhe Kosovë.

Agjenda

10:00-11:30 Tryezë e rrumbullakët "Zbatimi i Rezolutës 1325 në nivelin lokal”, moderuar nga Eliza Hoxha, anëtare e Grupit të Grave Deputete në Kuvendin e Republikës së Kosovës.

- Majlinda Bufi, Kryebashkiake e Bashkisë së Roskovecit, Republika e Shqipërisë

- Katarina Adjancic, Zëvendës-Kryetare e Komunës së Mitrovicës së Veriut, Republika e Kosovës

- Teuta Arifi, Ish-Kryetare e Komunës së Tetovës, Republika e Maqedonisë së Veriut.

11:30-12:00 Përmbyllja e konferencës

Përmbledhje e diskutimit dhe rekomandimeve gjatë konferencës nga Eliza Hoxha, deputete/ Anëtare e Bordit të Grupit të Grave Deputete, Republika e Kosovës

Fjalim përmbyllës nga Nënkryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat