Rikthema itakën

Kultura

Rikthema itakën

Nga: Agim Desku Më: 24 shkurt 2021 Në ora: 07:06
Agim Desku

Më djegtë flaka e diellit çdo çast të jetës

Nëse nuk e lë hapur portën e pulëbardhave

Po nuk hyre si rrezet e para të mëngjesit

Drita të mungon për ta parë botën e lumtur

 

Lëri të gjitha portat e pranverës të hapura

Zotat kurrë nuk do të bëhen mëkati yt

Vishe bluzën e Evës për t'u bërë e bukura e Adamit

Një herë hyhet në beteja për t'u bërë heroinë

 

Çlirimtarët kjo tokë i ka rritur me rrezet e diellit

Kudo janë bërë ura të shenjta të dashurive

Emrat e zotave të hyjnive të shqipeve na mbajnë të gjallë

Në Rozafë janë betuar se do t'i presin bajlozët

 

Nuk kanë parë vdekje me sy në portën e hapur të lirisë

Asnjë mbretëreshë e murosur në shpirtin e lirë

Jetojnë sërish për ta rikthyer Itakën time.

NË ËNDËRR

Në ëndërr

Lasgushi më tha

 

Pi dhe puth poet

Nëse do më u ba mbret

 

Unë i thash

Do pi e puthi mbret

 

Por e kam të vështirë

Si Ti të bëhem poet.

 

22 shkurt 2021 AGIM DESKU

IN DREAM

In dream

Lasgushi told me

Drink and kiss poet

If he would become my king

I told him

I will drink and kiss the king

But I find it difficult

How You become a poet.

February 22, 2021

AGIM DESKU

IN SOGNO

In sogno

Lasgushi me l'ha detto

Bevi e bacia il poeta

Se fosse diventato il mio re

Gliel'ho detto

Berrò e bacerò il re

Ma trovo difficile

Come diventi un poeta.

22 febbraio 2021

AGIM DESKU

EN RÊVE

En rêve

Lasgushi m'a dit

Boire et embrasser le poète

S'il devenait mon roi

Je lui ai dit

Je boirai et embrasserai le roi

Mais je trouve ça difficile

Comment devenir poète.

22 février 2021

AGIM DESKU

IM TRAUM

Im Traum

Lasgushi hat es mir erzählt

Trink und küss Dichter

Wenn er mein König werden würde

ich sagte ihm

Ich werde den König trinken und küssen

Aber ich finde es schwierig

Wie du ein Dichter wirst.

DOLMETSCHERIN

MARJETA SHATRO RRAPAJ

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat